Aruba utser Sherifa Hady till EMEA Channel Sales Director

[KVINNOR PÅ KANALEN] Aruba, ett företag inom Hewlett Packard Enterprise, utser nu Sherifa Hady till Channel Sales Director för Europa, Mellanöstern och Afrika.

Aruba utser Sherifa Hady till EMEA Channel Sales Director 1
Sherifa Hady

Hon blir därmed chef för teamet som arbetar mot Arubas försäljningskanal runt om i EMEA. Hon kommer främst fokusera på att stärka partnerskapen med återförsäljare och distributörer samt utforska nya möjligheter för att få affärerna att växa.

“Kanalen står idag inför en stor förändring i och med att företag står under stark press att genomföra en digital transformation som kommer förändra hur de använder teknik i sin verksamhet. Det här skapar nya möjligheter, såväl som utmaningar, för kanalen”, säger Sherifa Hady. “Jag tror Arubas roll som strategisk partner gör att vi kan vara till stor hjälp i våra partners strävan efter att lyckas med denna förändring. Jag ser fram mot att arbeta nära alla våra partners i EMEA för att nå våra gemensamma mål”.
“Företag letar idag efter ny teknik och partners som kan hjälpa dem hitta nya möjligheter, särskilt vid nätverkets kant. Vi i nätverksbranschen måste utvecklas i samma riktning som våra kunder, så att vi kan förutse deras behov och utmaningar,” säger Morten Illum, EMEA Vice President på Aruba. “Sherifas omfattande erfarenhet av att arbeta med kanalen i EMEA gör henne perfekt för sin nya roll. Hon kommer kunna hjälpa Aruba öka sin marknadsandel och stärka våra partnersamarbeten.”
Sherifa Hady har tidigare arbetat i 18 år på HPE med att jobba tillsammans med partners i regionen. Hennes tidigare roller har bland annat varit som Distribution Director (CEEMA), Channel Manager (engelskspråkiga delen av Afrika), och som chef för affärsområdet Retail & Consumer Business i Mellanöstern. Senast har hon varit VD för HPE i Sydafrika.

Hennes framgångar och engagemang har uppmärksammats i branschen, bland annat när hon fick priset Excellence in Technology som delades ut vid The Arab Women In Leadership and Business Summit i januari i år. Hon utsågs även till No.1 Channel Champion för Mellanöstern och Afrika av Channel Middle East i deras utgåva 2017 och tidningen Reseller Middle East valde henne till Woman Executive of the Year vid deras Excellence awards 2016.