Arista först ut att leverera 400G-switchar
Hem Produkt Nyheter Arista först ut att leverera 400G-switchar

Arista först ut att leverera 400G-switchar

Publicerat av: Redaktionen

Arista Networks lanserar två nya plattformar som stödjer 400 Gigabit Ethernet.

Arista först ut att leverera 400G-switchar 2De nya 400G-switcharna levererar prestanda som de riktigt stora molnäten och datacenter behöver för att tillgodose applikationer som AI (artificiell intelligens) och maskininlärning.

Arista 7060X4-serien använder industristandardoptik till 400G och erbjuder valet av två optiska moduler – OSFP och QSFP-DD. Båda modulerna erbjuder ett brett utbud av 400G optik och kablar, inklusive optik som ger bakåtkompatibilitet för 100G-portar. Detta ger kunderna flexibilitet i att bygga core-nät med hög densitet för att stödja de mest krävande applikationerna, inklusive 100G-anslutning till servrar och 400G-anslutning i “leaf and spine” nät.

”Vi är oerhört stolta att kunna presentera våra första 400G-switchar som levererar fyra gånger så hög genomströmning, dubblar pris/prestanda förhållandet och strömeffektiviten jämfört med våra tidigare 100G-plattformar. Dessa produkter kommer att tillgodose den stora efterfrågan på mer bandbredd i molnät, vilket gör det möjligt för molntjänstleverantörer att bygga mycket mer skalbara och kostnadseffektiva nätverk.” säger Andreas Bechtolsheim, Aristas ordförande och utvecklingschef.

Extrem prestanda för krävande applikationer
De nya plattformarna, som bygger på Broadcom 12.8Tbps Tomahawk chip, stödjer 32st 400G-portar i ett kompakt 1U-chassi. Dessutom kan varje 400G-port delas upp i fyra 100G-portar, som stöder totalt 128st 100G-portar i ett 1U-chassi.

Viktiga funktioner hos de nya produkterna är:

– 4x ökning i bandbreddstäthet jämfört med befintliga 100G 1U-switchar
– Optimerad och delad buffert för att minimera svarstider för AI och storage-belastningar
– Elephant Flow Detector för avancerad trafikhantering
– Dynamic Load Balancing och Dynamic Group Multipath för förbättrad prestanda i stora moln och HPC-nätverk
– Ökad routingkapacitet kombinerad med 2x Input/Output ökning
– Låg effektförbrukning optimerad för kompromisslös prestanda vid 12,8Tbps
– Arista EOS-stöd inklusive molnbaserad automation, analys och tillgänglighet
– Val av OSFP- och QSFP-DD-optik som stöder 50G/100G/200G och 400G-hastigheter

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>