Aruba levererar trådlöst nätverk för 12 000 forskare och personal på CERN
Hem LEVERANTÖRARUBA Aruba levererar trådlöst nätverk för 12 000 forskare och personal på CERN

Aruba levererar trådlöst nätverk för 12 000 forskare och personal på CERN

Publicerat av: Redaktionen

Aruba, ett Hewlett Packard Enterprise företag, har gett CERN, den europeiska organisationen för kärnfysikforskning, ett nytt trådlöst nätverk.

Nätverket baserar sig på den senaste standarden inom trådlös kommunikation, Aruba levererar trådlöst nätverk för 12 000 forskare och personal på CERN 2802.11ac Wave 2, och innebär att Aruba levererat såväl accesspunkter som lösningar för managering av nätverket.

CERN är världens största anläggning för fysikforskning och är dessutom platsen där internet fick sin moderna form. CERN har 12 000 anställda och dessutom en stor mängd besökare, gästforskare och konsulter. Alla behöver tillgång till ett snabbt och kraftfullt trådlöst nätverk som går att använda i alla de över 200 byggnaderna på CERN.

CERN grundades redan 1954 och har idag 22 medlemsländer. Anläggningen ligger på gränsen mellan Frankrike och Schweiz, nära Geneve. Här undersöker fysiker och tekniker hur universum fungerar i sina minsta beståndsdelar, genom att använda instrument som Large Hadron Collider, en partikelaccelerator som finns i en 27 kilometer lång cirkelformad tunnel 100 meter under marken. Mer än 10 000 forskare från mer än 100 länder och 600 universitet samarbetar med CERN.

”Vårt nätverk hanterar både forskningsdata och traditionell trafik. Vi har många gästforskare vilket gör att vi behöver kunna ge möjlighet att på ett modernt och tillförlitligt sätt koppla upp sig med sin egen enhet”, säger Tony Cass, chef för Communications Systems Group och fysiker vid CERN. ”Det viktigaste för oss var att byta ut vårt tidigare nätverk mot ett nätverk som möjliggör sömlös roaming mellan olika byggnader. Dessutom ville vi kunna ge olika typer av användare olika nivåer av anslutningsmöjligheter.”

För att underlätta för personal och forskare beslutade CERN att uppgradera sin infrastruktur. De behövde en mobil lösning som kunde hantera de upp till 20 000 enheter som ansluter till nätverket varje dag. Det som var viktigt för CERN var att få en tillförlitlig täckning, att klara av att hantera misstänkta enheter och att kunna upptäcka accesspunkter som inte fungerar som de ska.

Efter att ha genomfört tester bestämde sig CERN för att uppgradera till Aruba 802.11ac Wave 2 accesspunkter och styrenheter, tillsammans med Aruba Airwave för nätverkshantering. Dessa lösningar kunde ge den täckning, säkerhet, tillförlitlighet och centraliserade manageringsfunktioner de ville ha.

”Kraven på mobilitet ökar från vår personal och forskare. Därför visste vi att det mycket viktigt att installera rätt trådlös infrastruktur, för att kunna skapa en produktiv arbetsplats. Arubas nätverk gör att vi kan möta våra nuvarande utmaningar och vi är övertygade om att det även kommer att bidra till att vi är förberedda för vår framtida tillväxt. ” säger Tony Cass.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00