Beetroot växlar upp i Sverige – anställer ny VD
Hem Kvinnor på Kanalen Beetroot växlar upp i Sverige – anställer ny VD

Beetroot växlar upp i Sverige – anställer ny VD

Publicerat av: Redaktionen

[KVINNOR PÅ KANALEN] Svensk-ukrainska techbolaget Beetroot växer snabbt och för att möta den ökade efterfrågan väljer man nu att göra en satsning på den svenska konsultmarknaden – en marknad som idag står för cirka 10 procent av bolagets totala omsättning.

Beetroot växlar upp i Sverige – anställer ny VD

Rana Ersgård tillträder som VD i april 2021.

Nu anställs Rana Ersgård som ny VD på Beetroot Sverige AB för att leda satsningen.

Rana Ersgård har gedigen erfarenhet från ledande positioner inom IT-branschen och kommer senast från rollen som global chef för Sales Excellence på TietoEVRY. Hon har bland annat arbetat med affärsutveckling och förändringsledning på den svenska marknaden. Målsättningen framåt är att utveckla och växa Beetroot i Sverige samt att rekrytera fler konsulter till den svenska marknaden.

– Ranas breda bakgrund från olika ledarskapsroller på IT-bolag gör att hon passar utmärkt som VD på Beetroot Sverige. Hon har en spetskompetens inom bland annat affärsutveckling och säljprocesser som kommer vara ovärderlig för Beetroots resa framåt – hennes insikter och kunskaper från hur en konsultverksamhet fungerar kommer vara en viktig och bidragande faktor till vår ökade tillväxt på den svenska marknaden, säger Arvid Joelsson, Head of Operations Nordics på Beetroot.

Målsättningen är att hela koncernen ska växa till över 1000 personer på tre år och i Sverige vill man dubbla antalet konsulter inom 12-18 månader. Satsningen är också är en del i att ytterligare stärka det kulturella samarbetet och minska avståndet mellan Sverige och Ukraina.

– Jag är mycket glad över förtroendet att få leda Beetroot Sverige in i nästa fas –  jag ser möjligheter i att både stötta våra kunders digitaliseringsbehov med kompetens och att hjälpa andra aktörer att skala upp sin leveransförmåga via partnerskap och samarbeten. Det ska både bli utmanande och roligt att tillsammans med alla duktiga medarbetare sätta de strukturer som behövs för att skala upp verksamheten och öka tillväxten i Sverige, samtidigt som vi behåller den kärna som gör Beetroot unikt som bolag, säger Rana Ersgård.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>