Datto köper upp det amerikanska Infocyte
Hem LEVERANTÖRDATTO Datto köper upp det amerikanska Infocyte

Datto köper upp det amerikanska Infocyte

Publicerat av: Redaktionen

[KANALPARTNER] Innovativ teknik för upptäckt och åtgärdande av cybersäkerhetshot (EDR) bygger ut Dattos säkerhetserbjudande för MSP:er

Datto, den ledande leverantören av molnbaserad mjukvara och säkerhetslösningar till leverantörer av IT-funktionstjänster, så kallade Managed Service Providers, meddelar att man har köpt upp det amerikanska företaget Infocyte, som specialiserar sig på nydanande teknik för upptäckt och åtgärdande av cyberhot.

Uppköpet utökar Dattos säkerhetskapacitet som skyddar, upptäcker och hanterar cyberhot som hittats i slutpunkter och inom molnmiljöer.

Det Austin-baserade företaget är en innovatör inom EDR-teknik (Endpoint Detection and Response) och MDR-tjänster (Managed Detection and Response). Infocytes patenterade teknik, som grundades av säkerhetsexperter från kända cybersäkerhetsinstitutioner inom det amerikanska försvaret, samlar in och korrelerar kontinuerligt data från slutpunkter för att identifiera potentiella hot. De som använder denna plattform, och som ingår i uppköpet, är ett team av specialiserade säkerhetsanalytiker i ett så kallat Security Operations Center (SOC), som i realtid kan svara på eskalerade cyberhot.

Datto köper upp det amerikanska InfocyteDatto har alltid fokuserat på att göra det möjligt för sina MSP-partner att säkra digitala tillgångar – både applikationer och data – för sina små och medelstora kunder, säger Tim Weller, CEO för Datto. Tillägget av Infocyte-teamet och företagets teknik förstärker våra möjligheter inom de kritiska Protect, Detect och Response-stadierna som beskrivs i NIST[1]-organisationens säkerhetsramverk. Infocytes teknik kompletterar de Datto-produkter för applikationssäkerhet – RMM Ransomware Detection och SaaS Defense – som befinner sig i samma NIST-stadier.

[1] National institute of standards and technology – en amerikanskt federal myndighet som fastställer standarder, bland annat för IT.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00