Datto lanserar nu Business Continuity-lösning för Microsoft Azure
Hem LEVERANTÖRDATTO Datto lanserar nu Business Continuity-lösning för Microsoft Azure

Datto lanserar nu Business Continuity-lösning för Microsoft Azure

Publicerat av: Redaktionen

Datto lanserar en lösning som utvecklats specifikt för leverantörer av IT-funktionstjänster eller Managed Service Providers (MSP:er).

Lösningen erbjuder en hög nivå av säkerhet, skydd och enkel återställning av arbetslaster i det offentliga molnet.

Datto, som specialiserar sig på molnbaserad mjukvara och tekniklösningar skräddarsydda för MSP:er, lanserar nu Datto Continuity för Microsoft Azure. Det är en omfattande lösning för affärskontinuitet och katastrofåterställning som skyddar MSP:er och deras kunders data i Microsoft Azures offentliga moln i händelse av en ransomware-attack, ett säkerhetsintrång eller en krasch hos en molnleverantör.

Datto Continuity för Microsoft Azure är utformad för att ytterligare utnyttja Dattos säkra moln Datto Cloud, för att ge MSP:er och deras kunder ett extra skydd och möjligheten att återställa data i det offentliga molnet genom kopiering i flera moln.

Lösningen, som inkluderar dataskydd, administration och en strömlinjeformad återställningsprocess, gör att MSP:er inte längre behöver använda flera olika tekniker eller förlita sig på Microsofts backuptjänster. Datto Continuity är alltså en lösning som ger extra skydd för MSP:er och deras slutkundsdata i Microsoft Azure.

En populär lösning för mindre företag

Ett ökande antal små och medelstora företag väljer att flytta sin infrastruktur och sina applikationer till det offentliga molnet, och här har Microsoft Azure visat sig vara väldigt populärt bland företag som börjar sin molnresa. Azure tillhandahåller pålitliga molntjänster för att bygga, distribuera och hantera applikationer i molnet.

Enligt Azures delade ansvarsmodell ansvarar Microsoft för säkerheten för datacenter, servrar och nätverk medan det är kundens ansvar att säkra data, applikationer och annat som använder Azure. MSP:er måste därför tillhandahålla lösningar för att säkra sina kunders data och applikationer, så att deras arbetslaster skyddas lokalt och i offentliga moln.

Extra skydd i molnet

Datto Continuity för Microsoft Azure skapar regelbundet nya säkerhetskopior och minskar därmed risken för dataförlust och långvariga systemkrascher, orsakade av exempelvis ransomware-attacker eller molnkrascher. Dessutom kan MSP:er minska riskerna med att företag endast använder ett moln, genom att tillåta att data kan återställas från antingen Microsoft Azure eller direkt från Dattos privata moln, som båda kan fungera som ett ytterligare skydd för systemen.

Med den nya lösningen från Datto kan MSP:er erbjuda sina kunder den skalbarhet och effektivitet som det offentliga molnet erbjuder. Samtidigt ser de till att deras kunders molndata säkerhetskopieras och kan återställas från ett privat moln inom några minuter. Detta även om det skulle bli en krasch hos Microsoft.

Datto lanserar nu Business Continuity-lösning för Microsoft Azure– Det växande antalet cyberattacker understryker vikten av att säkra företagsdata, oavsett om de använder ett eller flera moln, säger Scott Gower, Regional Sales Manager i Norden och chef för det nordiska kontoret i Köpenhamn. Fler och fler småföretag använder idag offentliga moln som Microsoft Azure. Datto Continuity för Microsoft Azure har därför utvecklats för att erbjuda MSP:er det bästa möjliga verktyget för att skydda sina kunders data.

Viktiga funktioner och fördelar med Datto Continuity för Microsoft Azure:
  • Effektiv implementering: Snabb och enkel installation med bara tre klick, som gör att du kan slutföra den första säkerhetskopieringen inom endast 15 minuter.
  • Hybrida dataskydd: Lösningen erbjuder dataskydd för arbetslaster både lokalt och i Azures moln från en enda plattform.
  • Multimoln-kopiering: Sänker riskerna med att använda endast ett moln, genom ytterligare kopiering till Datto Cloud. Detta ger en kortare tid för återställning (RTO) och säkerhetskopieringar utförs varje timme till ett lägre Recovery Point Objective (RPO).
  • Fullständigt skydd: Säkerställer enhetlig administration och skydd från ändpunkt och server till moln, genom att använda Datto Continuity för Microsoft Azure i kombination med Datto Unified Continuity-lösningar.
  • Återställning av moln: Lösningen gör det enkelt att återställa hela datamängder av säkerhetskopior om data eller säkerhetskopior har raderats.
  • Datto Cloud Virtualization: Gör det möjligt för MSP:er att återställa arbetslaster via Datto Cloud inom bara några sekunder om Azure skulle krascha.
  • Automatisk startverifiering av säkerhetskopiering: Verifierar att säkerhetskopieringar körs som förväntat med Dattos patenterade verifieringssymbolen.
  • Underlättar tillväxt: Med en enkel och transparent prismodell säkerställer Datto Continuity för Microsoft Azure att företag kan skala upp antalet enheter utan att kompromissa med säkerheten.
  • Enkel att använda: Lösningen kräver minimal utbildning av MSP:er och gör det möjligt att hantera säkerhetskopior från både lokala servrar och från molnet via en enda plattform. Dessutom har MSP:er direkt tillgång till Dattos supportteam när som helst på dygnet – året runt.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00