Det smarta låset som kan öppnas med nyckel
Hem PRODUKT NYHETER Ett smart lås som kan öppnas med nyckel

Ett smart lås som kan öppnas med nyckel

Publicerat av: Redaktionen

Exma lanserar Exma Duo BLE – ett smart lås för villa, lägenhet och fritidsboende till gemensamma utrymmen och air bnb.

Låset kan öppnas med mobil. Som tillval finns även tangentbord för öppning med tag och kod. Nyckel kan alltid användas.

Exma Duo BLE är en vidareutveckling av vår gamla trotjänare Exma Duo. Det är faktiskt tack vare att en av våra kunder eftersökte en mycket specifik lösning som inte fanns på marknaden som vi tagit fram Exma Duo BLE. Lösningen är ett smart lås som fungerar stand alone – det vill säga utan internetuppkoppling – men ändå med möjlighet till tillfälliga koder, taggar, mobil nyckel och alltid med ”vanlig” nyckel om man så vill, berättar Niclas Johansson VD Exma Säkerhetssystem AB.

Det smarta låset som kan öppnas med nyckel

Exma Duo BLE med knappsats

Exma Duo BLE har även funktionen Exma SMS Key. Det ger användare med administrativa rättigheter i appen Exma Smart Manager möjlighet att bygga ett unikt passagesystem och sedan skicka en sms-nyckel till önskad användare. Sms-nyckeln kan skickas som sms eller i ett vanligt mail. Sms-nyckeln kan tidsbegränsas och ger exempelvis hantverkare möjlighet till passage under begränsat tidsfönster. Lås med sms-nycklar finns redan på marknaden. Det unika med Exma Duo BLE är att låset är ”stand alone”, det vill säga inte uppkopplat mot nätet, och trots detta kan sms-nyckel skickas.

Exma Duo BLE är något så ovanligt som ett smart elektroniskt låssats som kan monteras på de flesta befintliga mekaniska lås i marknaden. Inget nytt låshus behöver installeras och den befintliga mekanisk nyckeln fungerar precis som vanligt om så önskas.

Att låset har fått tillägget BLE (Bluetooth Low Energy) betyder att låset fungerar med BLE-teknik. Exma Duo BLE fungerar både med BLE-teknik och RFID-teknik. RFID kallas även NFC (Near Field Communication) vilket gör att passage med taggar och koder fungerar när en mobiltelefon är nära låsenheten. Exma Duo BLE kan låsas upp och låsas med mobiltelefon, kod, sms-nyckel, tag, tag med kod samt mekanisk nyckel. Då Exma Duo BLE inte är uppkopplad mot internet och således inte behöver dra ström för denna uppkoppling utan bara drar ström då låset används är batteritiden mycket lång. Mjukvaran i Exma Duo BLE har öppet API vilket gör att låset enkelt kan kopplas samman med andra system i marknaden.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00