Frends iPaaS pratar masterdata på KommITS Digitaliseringsdagar i Västerås
Hem EVENT Frends iPaaS pratar masterdata på KommITS Digitaliseringsdagar i Västerås

Frends iPaaS pratar masterdata på KommITS Digitaliseringsdagar i Västerås

Publicerat av: Redaktionen

Frends iPaaS är stolt guldpartner till KommITS Digitaliseringsdagar i Västerås den 24 – 25 oktober, där fokus ligger på det viktiga ämnet cybersäkerhet.

Här utforskar Frends under dagen strategier för hur Sveriges kommuner kan hantera digitala risker både proaktivt och reaktivt – och betonar att det krävs en säker digital infrastruktur för att kunna ta del av alla möjligheter.

KommITS Digitaliseringsdagar 2023 är mötesplatsen för nya insikter, verktyg och kunskap för att säkert driva digitalisering och leverera de bästa välfärdstjänsterna. Digitaliseringen öppnar dörrar till ökad produktivitet, förbättrad service och ett stärkt miljö- och hållbarhetsarbete – men det är helt avgörande med en pålitlig digital infrastruktur som grund. En framgångsrik digital transformation kräver i sin tur säkerhet, vilket blivit extra tydligt i samband med de kraftigt ökande digitala angrepp som kommuner utsätts för.

Hur kan kommunförbund arbeta med masterdata?

Frends iPaaS är guldpartner på KommITS Digitaliseringsdagar i Västerås 24 – 25 oktober. Höglandets IT kommer tillsammans med Tomas Beijar, lösningsarkitekt på Frends, att berätta om hur Höglandets kommunförbund använder masterdata för att effektivisera och digitalisera – med säkerhet i fokus.

”Det är en stor utmaning att kunna erbjuda olika kommunförvaltningar kvalitetssäkrad data i rätt format, men det går. Tillsammans med Höglandets IT djupdyker vi i hur organisationer lättare och säkrare bygger API:er och nya tjänster,” säger Tomas Beijar.

Höglandets IT opererar som spindeln i nätet och möjliggör ett effektivt och säkert samarbete med sina fem småländska kommuner: Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö och Vetlanda.

”Höglandskommunerna står inför en omvälvande och spännande förändringsresa mot det digitala tjänstesamhället, och cybersäkerheten viktigare än någonsin. Jag ser fram emot att vi får dela med oss hur vi möjliggör en både modern och säker, digital infrastruktur till våra kommuner. Lars Scheibling en av programmerarna på Höglandets IT kommer ge er en överflygning över hur vi tänker och arbetar,” berättar Claes Öster, en av Produktionscheferna på Höglandets IT.

Jukka Rautio, vd på Frends, menar att Sveriges kommuner behöver hänga med i digitaliseringstakten för att kunna dra fördel av alla möjligheter, men också för att skydda sig mot yttre hot:

”Det känns både spännande och helt rätt i tiden att dela kunskap om detta under KommITs Digitaliseringsdagar. Utvecklingen går otroligt fort och det gäller att hänga med – och här kan vi på Frends komma in som en partner och underlätta i processen.”

Frends iPaaS pratar masterdata på KommITS Digitaliseringsdagar i Västerås

KommITS i Sundsvall i maj 2023. David Hällgren, Östersunds kommun, & Tomas Beijar, Frends.

Temat för KommITS i oktober är Cybersäkra kommuner – Hur kommuner kan hantera risker parallellt med införande av lösningar som är ”säkra by default” – vilket syftar till att främja ett dynamiskt och proaktivt säkerhetsarbete med löpande förbättringar och validering av förmågan att motstå attacker. Det handlar bland annat om tillgången till smarta digitala lösningar och tjänster där cyberskyddet finns inbyggt redan från början.

Frends finns i monter S17 på KommITS Digitaliseringsdagar i Västerås.

Länk till KommITS Digitaliseringsdagar i Västerås 24 – 25 oktober

KommITS är en användarförening med syfte att tillvarata kommunernas intresse i digitaliseringsfrågor. Föreningen ska vara ett forum för erfarenhetsutbyte för alla som jobbar med digitalisering i kommuner.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00