Guldmyran intog Cirkus
Hem EVENTEvent Bevakning Guldmyran intog Cirkus

Guldmyran intog Cirkus

Publicerat av: Redaktionen

Stämningen var god och hjärtlig när HP och HPE hyllade partnerekosystemet.

Det var några glada och nöjda VD:ar och kanalchefer som IT-Kanalen mötte på Cirkus och Skandiascenen på Djurgården i Stockholm strax innan Guldmyran-galan drog igång i år. HP och HPE hade abonnerat Cirkus för den glamorösa galan denna kvällen. De var glada och entusiastiska över att vara på Guldmyran-galan med prisutdelning till partner och över att träffa så många kollegor från hela IT-branschen. Guldmyran hölls för 16e året i rad.

Träffar sina kollegor och affärspartners

Guldmyran intog Cirkus

Toni Drk, kanalchef på HPE

Toni Drk, kanalchef på HPE (Hewlett Packard Enterprise), sa att tillställningen som HP (Hewlett Packard) och HPE står bakom gemensamt är till för att hylla partnerskapen. Vi har ökat värdet på vårt företag med hjälp av goda partnerskap. Vi hyllar nu de partner som utmärkt sig lite extra i flera kategorier under förra året. Men, man ska komma ihåg att alla inte vinner men att ha blivit nominerad är också en stor hyllning.
Toni har varit på alla Guldmyror och säger att priset och galan bara blivit bättre och mer åtråvärt med åren. En myra är någon som drar sitt strå till stacken och det är en bra symbolik över hur man jobbar bra i ett partnernätverk. Vi hjälps åt, säger han.
Toni säger att han tillträdde sin tjänst för ungefär ett år sedan men har varit på bolaget länge. Under 2018 visade HPE en tvåsiffrig tillväxt i kanalförsäljningen. Det var fantastiskt, säger han. HPE är verksamma inom servrar, lagring, nätverk, tjänster (närliggande) medan HP utvecklar och säljer persondatorer och skrivare.
Toni säger att det visserligen sker tillväxt inom publika molnet men den lokala datacenter-marknaden, ofta hybrida lösningar, växer samtidigt.
-Vi ser också att vi lyckats lyfta fram skillnaden mellan vår och annan infrastruktur. Det vi adderar som mervärde är AI. AI analyserar vad som fungerar och vad som inte fungerar. Vi kan varna för sådant som leder till ofrivilliga stopp.
En trend som de som varit mer framgångsrika bland våra partners hakar på är att kunderna vill konsumera IT ungefär som en privatperson konsumerar musik. Man kallar detta IT as-a-service eller ”IT på kran”. Många partners har lyckats väldigt bra med att ställa om till den modellen.
Vi ser också att bolag bland partners och återförsäljare slås ihop. Tidigare var det likartade företag, kanske två som sålde liknande produkter, men nu är det ofta bolag med olika kunskap eller inriktning som går ihop och kompletterar varandra. När man lyckas med en sådan sammanslagning blir det ofta väldigt bra.
Alla nya kunder som kom till HPE under 2018 köper via kanalen, säger Toni. Vår kanalstrategi är väldigt tydlig och fast.
För oss är det viktigt att våra partnersamarbeten är långsiktiga. Värderingar är viktiga och det är en tydlig värdering på både HP och HPE, avslutar Toni.

Anna Granö var förstås med

Guldmyran intog Cirkus

Anna Granö, VD på HPE

Anna Granö, VD på HPE, kom direkt till galakvällen från en sen och lång lunch med VD:ar och ledare från partnerföretag. Det var en lyckad lunch, säger hon, där man pratade främst om miljömålen i samhället och hur man hjälper till med dem. Teknologi kan vara en avgörande pusselbit för att hitta lösningar som räddar miljön.
-Vi pratade om hur vi kan jobba med hållbara affärer, sa Anna. Vi får inte gå över två graders global temperaturhöjning. Vi på HPE kan vara en del i utvecklingen av hållbara lösningar och vara med och skapa ett hållbart samhälle. HPE har en strategi på plats med en portfölj som är otroligt tekniskt innovativ. Det handlar också om att använda all den data som faktiskt är tillgänglig.

Edge Centric Company

-Vi är ett ”edge centric Company”, säger Anna. Vi kan jobba med data nära användaren så att den är säker och skalbar. HPE har redan nästa generations teknologi i lösningarna. Det finns i hela portföljen. I framtiden kommer kunden att behöva Intelligent Edge. Vi ser att alla industrier börjar anamma detta. Det är faktiskt så att alla branscher behöver det. Därför är teknologibolag väldigt viktiga spelare för morgondagens lösningar. Det blir lösningar som fungerar både lokalt och globalt.
”Memory driven computing”. Det blir nästa generations compute, summerar Anna. Och den finns alltså redan inbyggd i vår portfölj.

Anna berättar att det är hennes tredje Guldmyran som VD. Alla uppskattar priset och sammanhanget. Man ser fram emot att träffas och verka i en positiv miljö.
-Det är inte så ofta vi träffas hela branschen, säger Anna. Det finns ett behov av en mötesplats. Det finns en kraft i det och HP och HPE har möjlighet att skapa denna mötesplats eftersom vi står så stadigt.
– Det är redan en härlig stämning, säger Anna och tittar ut över den grupp IT-proffs som börjat samlas i foajén. De uppskattar verkligen mötet med kollegor på galan.
Vi tackar Anna för samtalet och hon avslöjar att hon under kvällen ska dela ut priset Partner of the year.

Besök från Houston

Guldmyran intog Cirkus

Här demonsteras en attack, datorn finner attacken själv och lagar det skadliga i datorn. Det kallas automatic recovery retention, otroligt intressant.

Innan vi pratar med Stefan Bergdahl, VD på HP, får IT-Kanalen träffa några anställda på HP från Houston i Texas som är på besök och med på eventet. Vi pratar främst med Vali Ali som är Fellow och Chief Technologist inom säkerhet på HP. Vali berättar att hans team jobbar mycket med just säkerhetsfrågor och även tar fram nya lösningar. Han och de övriga är knutna till HP Labs. Man jobbar med kollegor men också direkt med partners.
Man är med på eventet på Cirkus för att bland annat visa en ny och revolutionerande säkerhetslösning som tar hand om problemet med malware som förstör datorns system så att den inte kan starta om, alltså boota. Lösningen känner igen problemet och löser det. En nyhet av stort värde med tanke på vad det kostar att bli stående med obrukbara datorer för ett företag eller organisation.

En kollega till Vali demonstrerar på en laptop.
– Om en attack skett så hittar produkten problemet och lagar datorn, säger Vali. Det kallas automatic recovery retention. Man talar också om UEFI, unified extensible firmware interface.
Andra termer i det sammanhanget är HP Short Start och HP Short Recovery.
Vi ser hur datorn i demonstrationen efter en kort stund (mycket kort) startar om trots att den blivit infekterad. Det går enkelt och sker mjukt.

Säkerhet fortsatt en stor fråga

Guldmyran intog Cirkus

Stefan Bergdahl, VD på HP

Sedan pratade IT-Kanalen med Stefan Bergdahl, VD på HP, som tycker att det är kul att vara på Guldmyran igen. Det är IT-Sverige som träffas, summerar han.
-Jag är glad att så många vill vara här igen. Tillsammans har vi lyckats driva våra kunder till att digitalisera ännu mer, säger han. Företagen börjar inse att de behöver IT för att vara relevanta i framtiden. Det finns mycket att göra för att förändra företag genom IT.
Man kan exempelvis komma ihåg att varannan såld laserskrivare i Sverige är en HP. Det är ganska mycket, säger Stefan.
Säkerhet är en stor fråga för oss, säger han vidare. Våra partners börjar förstå att investerar man i HP så investerar man också i säkerhet.

Stefan framhåller också hur mycket man behöver sina partners. De är experter på sina kunders områden, säger han. Dessutom är även Stefan inne på att man kan hjälpa till att lösa miljöproblemen genom att hitta goda tekniska lösningar. Snabbare datorer kan vara en pusselbit när det gäller att minska sitt “footprint”, nämner han som ett exempel.

En annan målsättning är att än bättre framhålla nyttan med HPs produkter på egna webbsidor.

Där lämnade vi Stefan som väntade sig en trevlig kväll tillsammans med partners.

HP & HEWLETT PACKARD ENTERPRISE PRESENTERAR
VINNARNA AV GULDMYRAN 2018 VINNARE AV HP’S GULDMYROR

HP Growth 2018
Är målet en verkligt bekymmersfri användarupplevelse spelar logotypen
och prislappen mindre roll, det är kvalitét, säkerhet och pålitlighet som
fäller avgörandet.
Därför är vi extra stolta över att ni allt oftare väljer HP. Vi ser det som ett
kvitto på att våra produkter lever upp till era och era kunder höga
förväntningar.
Tillsammans levererar vi i världsklass!
Guldmyran intog Cirkus

Vinnaren av Guldmyran – HP Growth 2018: ITF/Addpro

HP Personal Systems 2018
Stora affärer kräver samspel. Här pratar vi om en partnerrelation som
utvecklats till något av ett hantverk. Vi vet var vi har varandra, vågar ta
risker tillsammans och vet när vi behöver ge det där lilla extra.
Under året har vi lyckats lotsa flera komplexa affärer i mål. Processer som
krävt att vi tagit samspelet till en högre nivå. Er starka drivkraft och
vinnarinstinkt har varit avgörande.
Tack för ett fantastiskt år!
Guldmyran intog Cirkus

Vinnaren av Guldmyran – HP Personal Systems 2018: Advania

HP Print Solution 2018
Att utmana branschen med en helt ny produktfamilj är tufft och utan
starka och uthålliga partners vore det omöjligt.
Med övertygelse och målmedvetenhet har ni tagit HP:s produkter till
marknaden och med ett osvikligt väderkorn spårar ni kunder som
värderar och förstår vikten av en kostnadseffektiv, säker och miljöriktig
utskriftsmiljö.
Med hög precision analyserar ni kunders arbetsflöden och behov och med
en fingertoppskänsla utöver det vanliga löser ni utmaningar längs vägen.
Samma höga säkerhet som HP har i sina skrivare, samma höga säkerhet
har ni i era kundrelationer!
Guldmyran intog Cirkus

Vinnaren av Guldmyran – HP Print Solution 2018: Olsonic

HP Strategic Deal 2018
Det finns inte många som skulle kunna lotsa den här affären i mål på det
sätt ni gör.
Att det står HP på de exklusivare pc-modellerna i den här leveransen fyller
oss med stolthet. Men ni tänker steget längre och rekommenderar
kunden att låta HP leverera så mycket mer. Färre leverantörer gör affären,
ägandet, kundupplevelsen och livscykelhanteringen smidigare.
Det vinner både ni och vi, men framförallt kunden, på!
Guldmyran intog Cirkus

Vinnaren av Guldmyran – HP Strategic Deal 2018: Atea

HP Keep reinventing 2018
Vi hyllar en partner med ett avancerat spelupplägg.
Genom att kroka arm med HP erbjuder man ett kombinerat tjänste- och
hårdvarupaket som gör livet lite enklare för kunderna. Ett kreativt
affärsupplägg som lönar sig för alla parter samtidigt som det öppnar
dörrar för oss in på nya marknader.
Tack för att ni valt att utveckla er affär tillsammans med oss. Vi älskar att
förändra världen med er och välkomnar en ny vinnare i myrstacken!
Guldmyran intog Cirkus

Vinnaren av Guldmyran – HP Keep reinventing 2018: Evry

HP Partner of the Year 2018
Fördelen med en strategisk partner är att man kan slå sina kloka huvuden
ihop och lösa problemen tillsammans.
Tack för att ni lyssnade på oss. Tack för att ni hjälpte oss att bli bättre. Vi
kan bara konstatera att våra ansträngningar har gett resultat. Er
fantastiska säljmotor når djupt och brett. En strid ström av HP-produkter
kan förgylla arbetsdagen, inte minst på små och medelstora företag.
Vilken revansch!
Guldmyran intog Cirkus

Vinnaren av Guldmyran – HP Partner of the Year 2018: Dustin

VINNARE AV HEWLETT PACKARD ENTERPRISE’S GULDMYROR

HPE Strategic Deal 2018
Att vinna en stor affär är stort, att utveckla den till en ännu större är
större.
En av era starkaste grenar är lokal närvaro och här har det verkligen gjort
skillnad. När samspelet fungerar lyfter det både affären, kunden och
slutanvändaren. I det här fallet kan faktiskt hela svenska folket bli vinnare.
Vem vet i vilken omfattning? Bollen är fortfarande i spel.
När andra trampar snett gör ni helt rätt!
Guldmyran intog Cirkus

Vinnaren av Guldmyran – HPE Strategic Deal 2018: Atea

HPE as a Service 2018
HPE är stolta och glada att få dela ut ännu en Guldmyra till en av våra
starkaste partners. En pionjär som driver utvecklingen för att man ska
kunna konsumera it enkelt, kostnadseffektivt och skalbart.
Med hög servicegrad och djup förståelse för kundernas behov leder man
utvecklingen av managerade tjänster. Oavsett om man mäter framgång i
ökad tillväxt, resultat, hur många upphandlingar- eller utmärkelser man
vinner, så ser vi här en tydlig vinnare.
Det går bra nu!
Guldmyran intog Cirkus

Vinnaren av Guldmyran – HPE as a Service 2018: Advania

HPE Growth 2018
En djup förståelse för den nya teknikens möjligheter och modet att vara
visionär, så lyder framgångsreceptet om man vill växa snabbt. Det räcker
inte att se potentialen i nya lösningar, de måste förpackas till konkreta
erbjudanden, implementeras och skapa värde för kunden.
HPE hyllar en partner som lyckats med konststycket att skapa en närmast
exempellös tillväxt samtidigt som man genomfört omfattande
strukturförändringar i det egna bolaget.
Vi älskar att växa med er!
Guldmyran intog Cirkus

Vinnaren av Guldmyran – HPE Growth 2018: ITF/Addpro

HPE Innovation 2018
HPE hyllar en partner med modet att bryta ny mark i miljöer där andra skulle tveka. Ska man skapa verkligt unika, innovativa lösningar måste man känna sina kunder på djupet. Här finns förmågan att skapa relationer som sträcker sig långt ut i verksamheten. Ja, faktiskt utanför Sveriges gränser.
Vi imponeras av hur ofta ni är först på bollen och lyckas spela den hela vägen in i mål. När samspelet fungerar ger det ringar på vattnet, en framgång leder till en annan och affärerna växer.
Ni vågar och vinner!
Guldmyran intog Cirkus

Vinnaren av Guldmyran – HPE Innovation 2018: Advania

HPE Intelligent Edge 2018
En utmanare på service provider-marknaden med vilja och ambition att
vinna fler komplexa affärer.
I takt med att människor blir mer mobila och Internet of Things växer
krävs lösningar som är säkra och når hela vägen. Med professionell
respekt för utmaningarna hittar ni de vinnande lösningarna, ofta för att ni
går all in, testar själva och lär känna teknologin på djupet.
I tydlig och enkel kommunikation presenterar ni framtidens nätverks- och
säkerhetstjänster och visar hur teknologin kan optimeras för att addera
verklig affärsnytta.
Vi är glada att få vara med på er resa!
Guldmyran intog Cirkus

Vinnaren av Guldmyran – HPE Intelligent Edge 2018: IP-only

HPE Partner of the Year 2018
En stark relation bygger på att man vågar lita på varandra. När HPE
utvecklar ny teknologi svarar ni upp med en rejäl satsning på
kompetensutveckling. En investering som, när vi summerar året, har gett
ett fantastiskt resultat.
Med nya kunskaper kommer också förmågan att utmana kunden. Att se
potentialen och våga ersätta befintliga lösningar med nya som
effektiviserar, gör användarupplevelsen bättre och sänker kostnaderna.
Ni gör ny teknologi till en tillväxtmotor!
Guldmyran intog Cirkus

Vinnaren av Guldmyran – HPE Partner of the Year 2018: Atea

Lär även 2017 Guldmyra: Hewlett Packard Enterprise & HP presenterar vinnarna av Guldmyran 2017

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>