Hälften av alla organisationer har stora problem med datakvalitet
Hem NYHETERUNDERSÖKNINGAR Hälften av alla organisationer har problem med datakvalitet

Hälften av alla organisationer har problem med datakvalitet

Publicerat av: Redaktionen

Mångfalden och mängden av data, som dessutom ofta är distribuerade, orsakar stora problem inom organisationer.

Trots utmaningarna med datakvalitet använder 56 procent av företagsledarna verktyg för dataanalys för att effektivisera organisationen visar en undersökning med nästan 400 chefer med ansvar för IT- och affärsfunktioner.

Hela 48 procent av alla organisationer anger att de har problem med åtkomst till och användning av data. En bidragande orsak till problemen är undermålig funktionalitet i de tekniklösningar som används. Trots problem med säkerhet (47 procent), komplexitet (38 procent) och prestanda (36 procent) satsas det mycket på att åstadkomma snabba förbättringar av hur data används i värdekedjorna. Det visar en ny undersökning som genomförts av ESG i samarbete med InterSystems.

Undersökningen som omfattar 392 respondenter inom IT- och affärsfunktioner visar att, trots att många ser betydande utmaningar kopplade till datakvalitet, satsar en majoritet av verksamheterna på plattformar och verktyg för dataanalys ute i organisationerna. Målet är att ge lika tillgång till data, både till experter och vanliga användare. Det ska ge snabbare insikter, som kan utgöra beslutsunderlag för handling och för att förbättra effektivitet och produktivitet.

Hälften av alla organisationer har stora problem med datakvalitet

Johan Nordström

– Det låter enkelt att ge fler medarbetare tillgång till data, men som vår undersökning visar, behöver många företag övervinna utmaningarna med sin datahantering för att lyckas utnyttja värdet av sin data. Det handlar om datakvalitet, tillförlitlighet, prestanda och problem med integration av datakällor. En fristående dataplattform förenklar det arbetet, säger Johan Nordström, skandinavienchef på InterSystems.

I endast sju procent av de organisationer som medverkade i undersökningen har mer än hälften av de anställda tillgång till en dataanalysplattform.

I satsningarna på att modernisera tillgång till verktyg planerar 47 procent att satsa på lösningar som innefattar maskininlärning. Med sådana lösningar kan till exempel hantering av naturligt språk användas för att automatisera analyser som av tradition genomförts av mänskliga specialister.

56 procent av de deltagare som redan använder analysverktyg som finns inbäddade i dataplattformar berättar att de åtnjuter bättre tekniska prestanda och högre produktivitet. 48 procent av de som använder inbäddade analyslösningar upplever att de kan agera utifrån insikter om data i högre grad. 50 procent av de som har dataanalysplattformar planerar att utöka funktionaliteten för dem under det kommande året.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00