HiQ partner till Women in Tech Sweden 2023
Hem KVINNOR INOM TECH HiQ partner till Women in Tech Sweden 2023

HiQ partner till Women in Tech Sweden 2023

Publicerat av: Redaktionen

För andra året i rad är HiQ med på resan mot en mer jämställd tech-bransch som partner till Women in Tech Sweden.

Partnerskapet sträcker sig över hela 2023 och innefattar bland annat medverkande på #WITswe2023-konferensen den 23 mars.

– Jag är väldigt glad att vi fortsätter vårt samarbete med Women in Tech Sweden, som ger oss en plattform att fortsätta diskutera och bidra till en ännu mer inkluderande bransch. Det är tveklöst så att vi måste fortsätta jobba aktivt för nå ut till och vara attraktiva för alla kandidater på marknaden oavsett bakgrund, kön eller ålder. Med vårt deltagande på konferensen får vi också möjlighet till många direkta dialoger med kandidater – det ser jag fram emot, säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

– Vårt arbete med att fortsätta bygga en kultur av inkludering och där vår mångfald blir vår styrka är långsiktigt, och en viktig prioritering framåt. De initiativ vi ska få på plats framåt kommer grunda sig i våra medarbetares perspektiv såväl som på regelbunden datauppföljning, inte minst utifrån rekryteringsperspektivet. Målet för oss i att inte se några skillnader utifrån kön i hur vi attraherar, rekryterar och utvecklar individer på HiQ, och där är vårt partnerskap med Women in Tech är en viktig del. Vi vill bli bättre, precis som branschen i sig kan bli mycket bättre, säger Helena Herolf, Chief People Officer på HiQ.

HiQ partner till Women in Tech Sweden 2023

HiQ partner till Women in Tech Sweden 2023.

Women in Tech Sweden har som mål att inspirera kvinnor att välja en karriär inom media och teknik – och att få de som redan är i branschen att stanna kvar genom att tillhandahålla förebilder, nätverk och erfarenhet från framgångsrika, intressanta och banbrytande människor inom tech. Detta görs både genom en årlig konferens och genom andra event för nätverket. I dag har organisationen 18 000 medlemmar och man välkomnar alla oavsett kön, vi kan bara uppnå en förändring tillsammans.

– För oss är det viktigt att vi tillsammans med våra partners jobbar långsiktigt för att uppnå en förändring i branschen, och vi är väldigt glada att för andra året i rad ha med HiQ på vår resa mot en mer inkluderande bransch, säger Elin Eriksson, Director Women in Tech.

Women in Tech-konferensen anordnas på Stockholm Waterfront Congress Center den 23 mars och är Nordens största techkonferensen för kvinnor. #WITswe2023 har temat Charged and Ready to Raise. I en tid när kriser avlöser varandra på löpande band behöver vi göra oss redo att hitta nya vägar framåt.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00