Hitta rätt på väg och i terräng – med Edge® 1030 – den ultimata GPS-cykeldatorn
Hem NyheterEfter Jobbet Hitta rätt på väg och i terräng – med Edge® 1030 – den ultimata GPS-cykeldatorn

Hitta rätt på väg och i terräng – med Edge® 1030 – den ultimata GPS-cykeldatorn

Publicerat av: Redaktionen

Edge® 1030 – den ultimata GPS-cykeldatorn med förbättrade navigations- och säkerhetsfunktioner

Garmin presenterar idag Edge 1030, en avancerad cykeldator som kombinerar förbättrad navigation, prestanda och medvetenhet i en enkel design. Med hjälp av data från Garmin Connect™, erbjuder Trendline™ de bästa och nyaste rutterna i olika miljöer. Oavsett om du cyklar på gator eller stigar kommer du kunna dra nytta av Edge 1030 förinstallerade Garmin Cycle Maps som har väganvisningar för alla olika sorters terräng, och varnar för kommande skarpa svängar.

Hitta rätt på väg och i terräng - med Edge® 1030 - den ultimata GPS-cykeldatorn 2

Edge 1030 kan användas i alla väder och har en 3,5-tums högupplöst touchskärm som är snabb och optimerad för att fungera med handskar och vid regn. Sensorer anpassar automatiskt skärmens ljusstyrka så att viktiga verktyg och navigeringsdata kan ses oavsett om det är dag eller natt.

Oavsett om man är en tävlingscyklist, pendlare eller söker ett äventyr, har vi hittat en förbättring för alla cyklister med det senaste tillskottet från Garmin – Edge 1030”, säger Dan Bartel, vice president of global consumer sales på Garmin. ”Den här innovativa cykeldatorn med GPS är kompatibel med våra andra cykelprodukter inklusive den nya kraftmätaren Vector™ 3 och 3S så väl som Varia Rearview Radar och Varia UT800 Smart Headlight. Det innebär att cyklister nu kan cykla snabbare, längre och oftare tack vare den mest avancerade kördatan hittills.”

Förbättringar i navigering och planering av rutter med Edge 1030 har gjorts med cyklisten i åtanke. Trendlines populära ruttfunktion med cykeldata från Garmin Connect erbjuder de bästa vägarna, i städer, landsbygd, berg och terräng. Genom att använda uppgraderade Course Creator i Garmin Connect kan du skapa ännu mer cykelvänliga rutter baserat på popularitetsdata.

Garmin Cycle Map, som är förinstallerad i Edge 1030, innehåller Turn by turn-navigation och varnar vid kommande skarpa svängar. Under turen får du bland annat information om höjd och intressanta platser, men även möjlighet att söka på adresser. Genom att lägga in variabler som avstånd och riktning skapar Edge 1030 olika alternativ på cykelrundor som du kan välja på, och Edge 1030 leder dig tillbaka till rutten ifall du kommer bort. Inbyggd GPS, GLONASS och höjdsensorer ger exakt data så att du vet hur långt, snabbt och högt du cyklar.

När Edge 1030 är hopparad med en smartphone har den en rad olika uppkopplade funktioner. Med nya rider-to-rider-funktionen_ kan du skicka meddelanden direkt till andra cyklister som också använder Edge 1030. På skärmen kan du även se och svara på missade samtal och SMS_ med förinstallerade korta meddelanden. Skulle olyckan vara framme skickar en inbyggd funktion din exakta position till nödkontakterna, och med GroupTrack and LiveTrack kan vänner, familj och andra cyklister följa din position i realtid.

Edge 1030 levereras med den senaste versionen av Strava Live Segments, en app med vägsträckor eller spår där du kan tävla om den bästa tiden. Om du uppgraderar till Strava Premium får du bland annat tillgång till att tävla mot dina personbästa eller andra cyklister. I appen kan du även favoritmarkera de spår du föredrar och få notifikationer när du närmar sig starten på just det spåret. På skärmen visas då din prestanda jämfört med en konkurrent. Med den nya funktionen Segment Explore kan du se vilka vägsträckor eller spår som är allra populärast, trådlöst föra över spåren till Edge 1030 via appen Strava Routes Connect IQ och tävla mot andra samtidigt.

Även den nya appen TrainingPeaks Connect IQ kommer förinstallerad och erbjuder dagliga träningspass direkt i Edge 1030. Den guidar dig genom passet i realtid, med delmål och intervalltider. Efter träningspasset synkar appen med Edge 1030 och ger dig en detaljerad analys av passet och mäter framsteg mot mål. Genom att länka appen Best Bike Split Race Sync med en Edge 1030 har du dina tävlingsplaner nära till hands. Med Best Bike Split kan du se hur förändringar i vikt och kraft påverkar resultattiden, vilket hjälper dig att skapa det perfekta upplägget inför tävlingsdagen.

Edge 1030 fästs på cykeln i samma höjd med styret och har upp till 20 timmars batteritid. Edge 1030 är kompatibel med nya Garmin Charge™, ett integrerat batteripaket för laddning under turen, du får då upp till 40 timmar på dig att avsluta även de längsta loppen.

Edge 1030 beräknas finnas tillgänglig i oktober till ett rekommenderat cirkapris på 6 399:- Enheten kan även köpas i ett paket tillsammans med pulsband och kadensmätare för 7 299:-

1 Vid hopparning med smartphone; läs mer på garmin.com/ble

2 Endast tillgängligt på Android

3 Vid hopparning med smartphone; i första hand vid cykling på vägar

4 Vid hopparning med smartphone; GroupTrack kan följa upp emot 50 cyklister

5 Vid hopparning med smartphone; läs mer på garmin.com/ble

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>