Huawei har utsetts till ett av de tio mest innovativa företagen i världen
Hem LeverantörHuawei Huawei har utsetts till ett av de tio mest innovativa företagen i världen

Huawei har utsetts till ett av de tio mest innovativa företagen i världen

Publicerat av: Redaktionen

För femtonde året i rad har managementkonsultföretaget Boston Consulting Group, BCG, nu släppt sin ranking över världens femtio mest innovativa företag. 

Huawei har utsetts till ett av de tio mest innovativa företagen i världen

Huawei topp-tio i Boston Consulting Groups årliga lista över världens femtio mest innovativa företag.

Huawei placerades som nummer 8 på listan i sällskap av företag så som Apple, Amazon, Microsoft och Tesla i toppen.

Nyligen visade en rapport från EU:s patentkontor EPO att Huawei registrerade näst flest patent i Europa under 2020 och nu rankas Huawei topp-tio i Boston Consulting Groups årliga lista över världens femtio mest innovativa företag.

– Innovation och utveckling är en otroligt viktig del i vår affärsidé och det är väldigt roligt att våra ansträngningar på området inte bara leder till nya produkter och tjänster som uppskattas av våra kunder utan också uppmärksammas i internationella rankingar och tävlingar. Jag är extra stolt över att våra svenska forskningsavdelningar i allra högsta grad bidragit till framgångarna, säger Peter Lundin, Vice President R&D på Huawei Sverige.

År 2000 etablerade Huawei sitt första europeiska forsknings- och utvecklingscentrum i Kista, Sverige. Under dessa 21 år har Huawei försett Sverige med innovativa digitala lösningar, säkra produkter och stora framsteg i utvecklingen av det uppkopplade svenska samhället.

Forsknings- och utvecklingsavdelningarna i Stockholm, Göteborg och Lund arbetar intensivt med att utveckla ny avancerad teknik. Nya investeringar i forskning görs för att möjliggöra nya tekniker inom bland annat AI, 5G, Cloud och IoT. I Sverige arbetar Huawei med AI sedan flera år tillbaka och har idag ett omfattande forskningsprogram och en bred produktportfölj.

Världens tio mest innovativa företag 2021

BCG har sammanställt listan över världens mest innovativa företag i femton år och lyfter i år mångfald som en tydlig faktor för framgång – ”resultatet visar att de företag som har bra balans mellan personer av olika kön och bakgrund har mycket större möjlighet att ta sig in på listan än företag som inte har det” uppger BCG.

Årets topplista:

  1. Apple
  2. Alphabet
  3. Amazon
  4. Microsoft
  5. Tesla
  6. Samsung
  7. IBM
  8. Huawei
  9. Sony
  10. Pfizer

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>