Hon blir ny VD för svenska SaaS-framgången: ”Att ImBox gasar i lågkonjunktur är ingen slump”
Hem KVINNOR INOM TECH Joanna Björnklint Assia blir ny VD för svenska SaaS-framgången: ”Att ImBox gasar i lågkonjunktur är ingen slump”

Joanna Björnklint Assia blir ny VD för svenska SaaS-framgången: ”Att ImBox gasar i lågkonjunktur är ingen slump”

Publicerat av: Redaktionen

Efter tio år på posten lämnar nuvarande VD, tillika en av grundarna, Joakim Rosén uppdraget som VD på svenska SaaS-bolaget ImBox för att fokusera på sin roll som försäljningschef och affärsutvecklare.

Ny VD blir Joanna Björnklint Assia, som arbetat som HR-chef och ansvarig för strategi och ledningsgruppsarbete på bolaget sedan 2021.

– ImBox har vuxit från att vara en specialiserad chattleverantör till att bli en stark, stabil helhetslösning inom digital kundkommunikation, där vi samlar alla kanaler i ett och samma smidiga verktyg, berättar ägare och tidigare VD Joakim Rosén.

– I år fyller ImBox 10 år och vi är trots den fantastiska utveckling vi haft, bara i början av vår resa. Vi ser en enorm potential för vad vårt verktyg kan bidra med på marknaden, både vad gäller kund-, konsument- och användarnytta. Timingen för att lämna över stafettpinnen för VD-skapet för att ta ImBox till nya höjder och in i nästa decennium känns därför klockrent. Mitt hjärta har alltid legat på försäljningssidan – det är i mötet med våra kunder och användare som jag hittar min energi och glöd och det är också här jag kommer lägga mitt fokus framåt, fortsätter Rosén.

Kundservice i världsklass för ökad konkurrenskraft

Och det Göteborgsbaserade SaaS-bolaget ser ingen som helst anledning att dra ner på tempot trots ett stramare konjunkturläge.

– ImBox kundkommunikationslösningar är framtagna för att göra det enkelt för våra kunder att ge service i världsklass vare sig du är ett traditionellt storföretag, e-handlare, offentlig verksamhet eller en organisation, förklarar Joanna Björnklint Assia.

Hon blir ny VD för svenska SaaS-framgången: ”Att ImBox gasar i lågkonjunktur är ingen slump”

ImBox nya VD Joanna Björnklint Assia tillsammans med ägare och tidigare VD, numera försäljningschef, Joakim Rosén

– Att vi gasar trots en annalkande lågkonjunktur är ingen slump. En stark, personlig närvaro online som ett sätt att öka konvertering, ordervärde och kundnöjdhet som bygger lojalitet är alltid viktigt. Men vi märker tydligt hur investeringsbehovet på området bara ökar i en tid av digital acceleration. Kombinera det med att konkurrensen om pengapåsen ökar – ja då blir det uppenbart att det är de aktörer som lyckas skapa bäst kundupplevelse som vinner, så enkelt är det.

– Vår lösning blir en investering som driver konkurrensfördelar – inte kostnader. Faktum är att här finns också väldigt mycket att hämta vad gäller ökad effektivitet i interna processer, berättar Björnklint Assia vidare.

Så, hur ser planerna ut för nästa decennium?

– Jag ser fram emot få leda utvecklingen av ImBox för att ta oss till nya höjder, där fokus, parallellt med tillväxt, kommer att ligga på att behålla vår unika familjära känsla, närheten till kunderna, kvaliteten i våra leveranser och det engagerade, nyfikna drivet hos våra medarbetare. Vi har hela tiden vågat vara först med att testa nya saker och det kommer vi fortsätta att vara. Tack vare att all vår utveckling sker inhouse kan vi arbeta agilt och snabbfotat, baserat på vad kunderna efterfrågar, vilket givetvis är en viktig framgångsfaktor, avslutar VD Joanna Björnklint Assia.

På den gedigna kundlistan återfinns idag alltifrån aktörer som Bilia, Securitas, Kjell & Co och Gekås till e-handelsverksamheter med internationell närvaro som Dormy, Lensway och Apotea, samt offentliga verksamheter som Stockholms Stad och Almi.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00