Hem Kvinnor på Kanalen Lansering rapport “En inkluderande teknikbransch” – nu eller aldrig!

Lansering rapport “En inkluderande teknikbransch” – nu eller aldrig!

Publicerat av: Redaktionen

[KVINNOR PÅ KANALEN] Teknikbranschen står och stampar, till och med backar i vissa fall, när det gäller att öka förändringstakten mot en mer jämställd bransch.

Lansering rapport “En inkluderande teknikbransch” - nu eller aldrig! 3

Sara Jonasson Ginters

I en ny analys, gjord av Sara Jonasson Ginters från Via Consulting, framkommer det att medelantalet kvinnor är 28% och ett stort antal bolag ligger betydligt lägre än så. Fredag den 29 januari lanseras rapporten i ett digitalt event hostat av Via Consulting i samarbete med Gigs for her.

År 2024 befaras det att det kommer saknas 70 000 personer med IT och digital kompetens i Sverige. Samtidigt har teknikbranschen inte lyckats lösa utmaningen med den ojämna könsfördelningen. De allra flesta organisationer arbetar på att förbättra könsfördelningen men trots det så minskar antalet kvinnor som söker sig till och stannar kvar i branschen. Varför är det så? Och vad kan vi göra åt det?

Under 2020 har Sara Jonasson Ginters från Via Consulting analyserat ett 50-tal IT- och teknikbolag och identifierat avgörande pusselbitar för att förbättra könsfördelningen och för att bygga mer inkluderande organisationer, som hon samlat i en rapport.

Rapporten lanseras den 29 januari i ett digitalt event där vi får möta tre representanter från bolag som ligger långt fram och vågar tänka och agera på nya sätt för att öka förändringstakten mot mer jämställda och inkluderande organisationer. De tre representanterna är Zandra Rauchwerger från Antrop, John Leijonmarck från Netlight samt Therese Torstensson från Tele2.

Detaljer för lanseringen

Lansering rapport “En inkluderande teknikbransch” - nu eller aldrig! 4Datum:            29 januari

Tid:                  kl 11:30

Plats:               Digitalt

För att delta i lanseringseventet anmäler du dig här:
https://en-inkluderande-teknikbransch-nu-eller-aldrig.confetti.events/

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>