Lenovo Smart Display – styrenheten för det smarta hemmet kommer till Sverige

Efter sin tidigare globala lansering har Lenovo nu bekräftat lanseringen av Lenovo Smart Display med Google Assistent i Sverige.

Lenovo Smart Display – styrenheten för det smarta hemmet kommer till Sverige 1Lenovo Smart Display är den perfekta styrenheten till det smarta hemmet, med en pekskärm i full HD (10 tum) och en minimalistisk och modern design.

Med Lenovo Smart Display kan du exempelvis enkelt se hela familjens schema med en gemensam Google kalender, samtidigt som du håller koll på viktiga påminnelser. Genom att ansluta den till andra smarta enheter i hemmet kan du till exempel styra dina smarta lampor eller se vem som ringer på ytterdörren medan du gör i ordning med disken – allt kontrolleras med ett enkelt “Hej Google”.

Lenovo Smart Display gör det även möjligt att enkelt underhålla familj och vänner med en högkvalitativ bildskärm och ljudupplevelse när du exempelvis strömmar musik eller tittar på Youtube-klipp. Frontkameran gör det dessutom möjligt att ringa upp och videosamtala med vänner och familj via Google Duo.

Lenovo Smart Display har en stilren design som enkelt smälter in i hemmet. Den finns tillgänglig i en mjukt grå ton eller i naturlig bambu som matchar de flesta trä-, glas- eller stenbänkskivor i köket. Den smarta skärmen kan placeras horisontellt eller vertikalt och när du inte använder skärmen fungerar den som en digital bildram för bilder från ett personligt valt album i Google Photos eller annan valfri bakgrundsbild.

Lenovo Smart Display i 10 tum kommer att finnas tillgänglig till ett rekommenderat pris på 2899 SEK och 8-tumsmodellen kommer att finnas tillgänglig till ett rekommenderat pris på 2299 SEK. Produkten säljs exklusivt genom Elgiganten i Sverige med start den 3 juli, förbeställning från 17 juni. Den kommer även att finnas tillgänglig att köpa på Lenovos hemsida: www.lenovo.com/se.

Främsta anledningarna till varför du behöver en smart display

  1. Rutiner och effektivisering av ditt liv för det som är viktigt

Med ett enkelt “Hej Google, God morgon” eller “Hej Google, Godnatt” kan Lenovo Smart Display utföra rutiner efter kommando. Till exempel kan Lenovo Smart Display ge dig en snabb överblick av din dag, fem dagars väderprognos, trafiken på din väg till jobbet och viktiga nyhetsuppdateringar. Med Voice Match – en funktion i Google Assistenten – kan enheten känna igen upp till sex röster där alla kan få personliga resultat med röststyrningsteknik enligt deras specifika programmerade rutin.

  1. Outtömligt innehåll från YouTube

Lenovo Smart Display är en praktisk skärm för underhållning och kan exempelvis spela upp innehåll från Youtube så som video-tutorials eller musikvideos.

  1. Bättre underhållning

Med Lenovo Smart Display kan du genom Google Assistent spela och styra din musik genom röststyrning eller touch-skärmen. Lenovo Smart Display kan även visa dig de senaste spellistorna från Google Play Music och Spotify, och med 10W-högtalare kan den enkelt fylla ett helt rum med ljud.

  1. Handsfree videosamtal

Med Lenovo Smart Display kan du ringa högkvalitativa videosamtal via Google Duo – bara genom att styra med din röst. Utöver att ringa till andra med Lenovo Smart Display kan du även ringa smartphones samt ta emot samtal. Genom att vända på skärmen kan bilden enkelt roteras från landskapsläge till porträttläge under ett Google Duo-videosamtal. När du inte använder den för samtal finns det en fysisk mute-knapp och en integrerad TrueBlock Privacy Shutter för kameran, för ökat integritetsskydd.

  1. Övervaka ditt smarta hem

Lenovo Smart Display kan kopplas samman med över 5000 smarta enheter, säkerhetssystem och exempelvis din Nest Cam. Då kan du exempelvis be Lenovo Smart Display att visa övervakningsbilder från ett särskilt rum med hjälp av Nest Cam IQ eller se vem som ringer på ytterdörren.

  1. Visar din kalender

Lenovo Smart Display gör det smidigt att få en fullständig överblick av din dag och hålla reda på dina påminnelser eller se över hela familjens veckoschema.

  1. Mer användbara Google-sökningar

Ställ frågor till Lenovo Smart Display och få svar direkt, eller be Google Assistenten att visa dig något. Du kan exempelvis fråga “Hej Google, vad är kålrabbi?” eller be Google Assistenten om att visa dig franska restauranger i närheten och Google Maps hjälper dig att hitta några lokala förslag i närheten.

  1. Återupplev dina minnen

I så kallat ambient mode är Lenovo Smart Display en digital bildram som visar bilder från ett utvalt album i ett Google Photos-konto. Med en snabb “Hej Google” kan Lenovo Smart Display enkelt växla mellan sparade album.

  1. Bättre mikrofon

Lenovo Smart Displays så kallade dual-array-mics kan hämta upp en röst från upp till åtta meter bort, så du behöver inte avbryta vad du gör för att ändra en spellista eller starta en rutin.