MacSupport ser ökande behov av backuplösning till Office 365
Hem NYHETERMOLNTJÄNSTER MacSupport ser ökande behov av backuplösning till Office 365

MacSupport ser ökande behov av backuplösning till Office 365

Publicerat av: Redaktionen

Ökat distansarbete och en snabb övergång till molntjänster som Microsoft Office 365 har skapat nya utmaningar för många svenska företag.

MacSupport ser ökande behov av backuplösning till Office 365

Magnus Naumann, MacSupport

Behovet av användarvänliga lösningar för att skydda sin information är större än någonsin. På MacSupport, Sveriges största Apple Premium Reseller, märker man en kraftigt ökad efterfrågan på backup-lösningar till Office 365.

MacSupport har kunder inom väldigt olika branscher som ofta har en sak gemensamt. De har ingen egen dedikerad IT-resurs utan anlitar MacSupport som extern IT-avdelning.

Vanligt med okunskap om backup

– I takt med att många av våra kunder flyttar upp i molnet har vi behövt hitta backup-lösningar som ersätter de klassiska. Här ser vi en kraftigt ökad efterfrågan på lösningar som är enkla att komma in i och som fungerar bra utan en egen IT-avdelning, kommenterar Magnus Naumann, försäljningsansvarig för företag, MacSupport.

– Om vi ser till Office 365 lever väldigt många företag också med den felaktiga bilden att Microsoft tar backup på allt som finns i molnet. Det är inte hela sanningen. I användaravtalen som kunden skriver på står det att Microsoft rekommenderar kunden att ta en egen backup på informationen, fortsätter Magnus Naumann.

Molntjänst matchas av molntjänst

I MacSupports fall har man valt att utöka tjänsteportföljen med Barracuda Cloud-to-Cloud backup.

– Vi fastnade för tjänsten för att den är så enkel att implementera och använda. Det finns heller ingen begränsning av hur mycket data som får lagras och hur länge den kan lagras. När kunderna får upp ögonen för hur det ligger till och hur enkelt det är att snabbt göra en egen backup blir de genast intresserade. Den ligger också helt i linje med vårt fokus att alltid försöka förenkla våra kunders vardag, avslutar Magnus Naumann.

Tre av fyra föredrar en SaaS-lösning för backup
I Barracudas studie ”The state of Office 365 backup” framgår att nära tre av fyra företag (74 procent) föredrar en underhållsfri SaaS-lösning som är enkel och snabb att implementera.

– Den enormt stora ökningen av distansarbete har fört med sig ett ökat beroende av Office 365-tjänster som SharePoint, OneDrive och Teams. Det gör också att företag söker användarvänliga helhetslösningar som är enkla att införa och erbjuder funktioner som inte är inbyggda i Office 365. Vi är glada att MacSupport och deras kunder har upptäckt hur enkelt det är att komma i gång med en smidig och säker backup för Office 365, kommenterar Peter Gustafsson, ansvarig för Barracuda Networks i Norden.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00