Ny rapport: Datacenter som service växer – vartannat företag överväger byte
Hem NYHETERUNDERSÖKNINGAR Ny rapport: Datacenter som service växer – vartannat företag överväger byte

Ny rapport: Datacenter som service växer – vartannat företag överväger byte

Publicerat av: Redaktionen

Den globala hårdvarubristen är nu inne på slutet av sitt andra år – och nu börjar svenska företag att söka efter alternativ till hårdvaruberoendet.

Enligt en undersökning från datacenterföretaget Equinix kan hälften av alla svenska företag tänka sig att hyra hårdvara som tjänst i stället för att äga den. 

Ny rapport: Datacenter som service växer – vartannat företag överväger byte– Bolagen inser att hårdvarubristen inte kommer att lösas i närtid och tittar på andra lösningar – som att snabbt hyra digital infrastruktur som tjänst, säger Maria Sundvall, vd på Equinix Sverige. 

Enligt undersökningen som genomförts av Norstat och besvarats av vd:ar och IT-chefer på bolag i hela Sverige, är priset och möjligheten att frigöra tid och resurser de främsta skälen till att svenska bolag kan tänka sig att hyra snarare än att köpa digital infrastruktur. Och de vill ändra sina vanor snabbt.

Mer än hälften av bolagen kan tänka sig att gå över från att äga till att hyra hårdvaran i den digitala infrastrukturen redan inom tre år.

– Vår undersökning visar även att det är många företag som förlorar affärsmöjligheter på grund av hårdvarubristen och det gör att man inser att det behövs göras en snabb förändring. Ett av fem bolag vill gå över till datacenter som tjänst redan inom ett år vilket understryker allvaret i situationen, säger Maria Sundvall.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00