Nya ABB OmniCore[™] med mer energi­effektiv tillverkning
Hem PRODUKT NYHETER Nya ABB OmniCore med mer energi­effektiv tillverkning

Nya ABB OmniCore med mer energi­effektiv tillverkning

Publicerat av: Redaktionen

Nya ABB OmniCore- styrenheter erbjuder snabbare, skalbar och mer energi­effektiv tillverkning

ABB utvidgar styrenhetsfamiljen OmniCore med två nya styrenheter: E10 och V250XT – för ett ännu bredare utbud av tillverkningstillämpningar

  • Snabbare prestanda och ökad flexibilitet ger bättre produktivitet och möjlighet att tillgodose förändrade marknadskrav
  • Styrenheterna ger skalbarhet genom över 1 000 programvaru- och hårdvarufunktioner

För att möta efterfrågan på snabbare och effektivare produktion inför ABB två nya medlemmar i styrenhetsfamiljen OmniCore. De nya styrenheterna E10 och V250XT är tillgängliga för ett flertal robotar i ABB:s portfölj och erbjuder den bästa rörelsekontrollen i klassen liksom energibesparingar på 20 procent och framtidssäkring genom inbyggd digital konnektivitet samt över 1 000 ytterligare funktioner för att tillgodose förändrade krav. De båda nya styrenheterna ger fler möjligheter till förbättrad robotstyrning inom olika typer av industrier, från elektronikmontering till bilindustri, logistik och generell tillverkning.

”Den ökande efterfrågan inom industrin på snabbare, mer diversifierad produktion och större lyhördhet för förändrade marknadsförhållanden kräver lösningar som ger högre hastigheter, ökad noggrannhet och bättre flexibilitet”, säger Antti Matinlauri, chef för Product Management på ABB Robotics. ”E10 och V250XT ingår i ABB:s styrenhetsfamilj OmniCore och ger tillverkarna fler möjligheter så att de kan maximera produktiviteten och klara förändrade krav med minimala driftstopp.”

Nya ABB OmniCore[™] med mer energi­effektiv tillverkningBåda styrenheterna erbjuder ökad skalbarhet tack vare över 1 000 hårdvaru- och programvarufunktioner inom områden som programmering, driftsättning och simuleringar offline, underhåll, vision och säkerhet. Styrenheterna har också inbyggd konnektivitet till ABB Ability™ Connected Services svit av molnbaserade robottjänster som erbjuder nya möjligheter att förbättra prestanda genom utökat prediktivt underhåll och livscykelhantering.

ABB lanserar också IoT Gateway automationsprogramvara med öppen arkitektur för OmniCore.

Med IoT Gateway går det att uppnå en helt sammankopplad produktion genom sömlös dataöverföring från fabriksgolvet, mellan maskiner (M2M), från robotar till andra maskiner och från robotar till sensorer, till MES/ERP-systemet eller till molnet.

ABB:s teknik för rörelsestyrning TrueMove och QuickMove, som är införd i båda styrenheterna, ger klassledande cykeltider, hög hastighet, repeterbar positionsförmåga och noggranna rörelser. På så sätt kan ABB:s robotar arbeta snabbare än andra robotar i klassen och upp till 25 procent snabbare än sina föregångare.

Med en kompakt 19-tums rackmonterad design är E10 idealisk i begränsade utrymmen och produktionslinjer med hög densitet där utrymmesbesparingar är av yttersta vikt, till exempel vid montering av mindre komponenter och materialhantering i elektronikindustrin. Styrenheten E10 är utformad att driva ABB:s SCARA-robotar och ledade robotar med nyttolaster på upp till 11 kilo, till exempel IRB 920T och IRB 1300.

Styrenheten OmniCore V250XT är utformad att driva ledade robotar med en nyttolast på upp till 300 kilo, till exempel IRB 6700, och erbjuder en mångsidig och kraftfull lösning för användning inom elfordonsproduktion, bilindustrin, logistik och generella industritillämpningar.

Styrenheterna OmniCore E10 och V250XT förbrukar upp till 20 procent mindre energi jämfört med ABB:s tidigare IRC5-styrenheter tack vare energibesparande regenereringsteknik och bromskraftåtervinning, vilket innebär att tillverkarna får lägre energikostnader och förbättrar energieffektiviteten genom att bidra till övergripande minskningar av energiförbrukningen.

Båda styrenheterna används tillsammans med ABB:s handkontroll FlexPendant. Den stora 8-tums multipekskärmen har stöd för vanliga gester som nypa ihop, dra och tryck, vilket underlättar robotprogrammeringen. FlexPendant kan kopplas in och ur direkt under drift utan att detta stör den pågående produktionen. På så sätt kan FlexPendant delas mellan flera robotar, något som snabbar upp driftsättningen av robotarna och ger lägre kostnader.

Lanseringen av E10 och V250XT utgör det senaste tillskottet i ABB:s OmniCore-familj och det finns nu 14 olika robotar som kan dra nytta av förbättrad energi och flexibilitet. Alla OmniCore-styrenheterna baseras på ABB:s branschledande operativsystem RobotWare. Styrenhetsfamiljen OmniCore kommer att utvidgas i ABB:s robotportfölj och fler tillämpningar kommer under 2022.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00