Nya Wacom MobileStudio Pro erbjuder den kraft som kreativa proffs behöver

Wacoms kreativa ritdator med ledande pennteknik och förbättrad datorkraft har har möjlighet att köra fullversioner av kreativ mjukvara och ger professionella kreatörer och designers friheten att skapa vad de vill, när de vill.

Nya Wacom MobileStudio Pro erbjuder den kraft som kreativa proffs behöver 1Wacom lanserar den nya Wacom MobileStudio Pro 16 och uppdaterar sin serie med avancerade mobila kreativa ritdatorer för att möta de växande kraven från kreativa yrkesverksamma. Det ger kreatörer, designers och ingenjörer kraften de behöver för att kunna köra fullversioner av tung kreativ mjukvara samt få friheten att arbeta och skapa var som helst – på kontoret, hos klienter, på konst- och designskolor, vid resa, mellan studion och hemmet eller helt enkelt som en friständig allt-i-ett lösning för att ersätta en stationär dator. Wacom MobileStudio Pro en del av Wacoms sortiment för kreativa proffs, som förväntar sig bästa prestandan, pennprecisionen, kraften och flexibilitet av det kreativa verktyget de använder.

Designad för kreativa professionellas behov

Nya Wacom MobileStudio Pro 16 har allt ett kreativt proffs behöver i en kraftfull mobil enhet. Medföljer gör Wacom Pro Pen 2, som ger en perfekt avläsning, är lutningskänslig och har 8,192 tryckkänslighetsnivåer för precision och kontroll.  Tack vare Wacoms egna batterifria och elektromagnetiska (EMR) teknik, så behöver inte pennan laddas, hur länge ett projekt än tar.

Den förhöjda upplevelsen fortsätter när pennan når skärmen. Skärmen på 15.6″ erbjuder en stor aktiv arbetsyta, tillräcklig för stora projekt. Den optiska bindningen reducerar parallax medan den etsade glasytan ger en penna-på-papper känsla. Skärmupplösningen på 4k (3840 x 2160) täcker en färgprestanda på upp till 85% av Adobe RGB (CIE 1931) och är kalibrerad för tillförlitlighet i färgkritiska arbetsflöden. För att möta olika konstnärliga preferenser så stödjer Wacom MobileStudio Pro Wacoms olika tillbehörspennor. Wacom Pro Pen Slim har en tunn, pennliknande form och Wacom Pro Pen 3D snabbar upp arbetsflödet i 3D med hjälp av en tredje programmerbar sidoknapp. Tidigare generationens pennor Classic Pen, Art Pen och Airbrush Pen fungerar också på enheten.

Som tillägg till Wacoms pennprestanda så har MobileStudio Pro 16 en Intel Core i7 Quad-core processor, vilket möjliggör för användaren att köra krävande mjukvaror för videoredigering och 3D rendering tack vare Core i7’s utökade minne och datamängd. För att ytterligare öka prestandan så har MobileStudio Pro NVIDIA®’s Quadro grafikkort, vilket gör den idealisk för skapare av digitalt innehåll och för de som arbetar med datorgenererade bilder.

Användare kommer även att uppskatta kraften, hastigheten och mångsidigheten av Thunderbolt 3 – kontakten. Med 40Gbps hastighet är den upp till 8x snabbare än USB 3.0 och den kan köra två 4K skärmar utan problem. Dessutom kopplar Thunderbolt 3 de flesta avancerade skärmar tack vare stöd för många protokoll, inklusive USB-C och DisplayPort. MobileStudio Pro erbjuder sin hybridkapacitet där användare kan koppla ihop sin enhet med en Windows – eller Mac – dator hemma eller på kontoret och använda som en Cintiq-skärm.

Wacom MobileStudio Pro har åtta programmerbara ExpressKeys, radiella menyer och Multi-touch. Med det inkluderade stället Wacom Stand så får användaren flexibel och bekväm arbetsställning. Fingeravtrycks-sensorn och Kensingtonlås hjälper till att hålla både filer och enhet tryggt och säker.

“När vi för första gången lanserade Wacom MobileStudio Pro så var det en revolutionerande idé. Till skillnad från andra mobila enheter tillverkade för massmarknad, så var denna designad specifikt för den kreativa användaren och dess behov och arbetssätt.” säger Faik Karaoglu, vice VD för Wacoms Creative Business Unit. “Som en skräddarsydd lösning för den kreativa marknaden mottogs den av några av de mest produktiva kreatörerna som ville ha en kraftfull mobil lösning. Med denna betydande uppgradering fortsätter den nya MobileStudio Pro att leda marknaden med den bästa, mest naturliga och exakta kreativa upplevelsen som kan tänkas.”

Konfigurationer, pris och tillgänglighet

Den nya Wacom MobileStudio Pro 16 drivs av en Intel Core i7 Quad-core processor och har 16 GB minne och 512 GB SSD samt NVIDIA Quadro P1000 grafikkort för högsta prestanda. Enheten kommer med Windows 10, och har den kraft som kreativa proffs behöver för att använda fullversioner av industristandardmjukvara så som Photoshop och Illustrator® såväl krävande 3D och CAD mjukvara. Thunderbolt 3 ger snabb dataöverföring med tillbehör och med Wacom Link Plus adapten (säljs separat) kan man omvandla MobileStudio Pro till en Cintiq-skärm vid ihopkoppling till en Mac eller PC. En ny funktion är att det enkelt går att byta ut eller uppgradera SSD och DDR minnet, vilket gör att MobileStudio Pro är mer framtidssäker för de mest utmanande projekten.