Premiär! Open Infra har driftsatt de första fiberkunderna i UK
Hem NYHETERTECH NEWS Premiär! Open Infra har nu driftsatt de första fiberkunderna i UK

Premiär! Open Infra har nu driftsatt de första fiberkunderna i UK

Publicerat av: Redaktionen

Open Infra tar sig an ny mark i England och erbjuder ett öppet fibernät, något som är nytt för britterna.

Open Infra började undersöka fibermarknaden i England i början av 2022 och nu i september 2022 har de första kunderna fått länk och är uppkopplade till ett snabbt fibernät.

Englands fibermarknad befinner sig ca 10 år efter Sverige och britterna tycks gilla det öppna fibernätet som vi har med oss.

Premiär! Open Infra har driftsatt de första fiberkunderna i UK– England är som när vi startade bolaget i Sverige runt 2009, då vi drog i gång i Österskär, norr om Stockholm. Då fick vi förklara hur öppna nät fungerar, om hur vi bjuder in alla tjänsteleverantörer att erbjuda sina tjänster – och framför allt att kunden själv ska få välja vem de vill köpa sin bredbandstjänst av. Det är samma affärsmodell som vi nu marknadsför i England, men även sedan ett tag tillbaka i Tyskland och USA, säger Johan Sundberg, grundare och vd för Open Infra.

På plats i England har Open Infra sin svenska personal för att föra vidare kunskap och erfarenhet från den svenska fibermarknaden. Tobias Uller är vd för Open Infra i UK och har lång erfarenhet av fiberutbyggnad i Sverige.

– Vi räknar med att bygga infrastruktur till omkring 4 000 nya fiberkunder i det här första området som ligger en bit norr om London. Intresset för fiber och ett öppet fibernät är stort, alla har tagit emot oss med stort intresse och nyfikenhet, säger Tobias Uller, vd Open Infra UK.

– Nu expanderar vi till fler brittiska områden och utökar vår närvaro med inhemsk personal och bygger upp en organisation som kan hantera det stora intresset för fiber i UK, säger Tobias Uller.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00