Telekomnyheter från Dell ska förenkla och snabba på öppna nätverksutrullningar
Hem NYHETERTECH NEWS Telekomnyheter från Dell ska nu förenkla och snabba på öppna nätverksutrullningar

Telekomnyheter från Dell ska nu förenkla och snabba på öppna nätverksutrullningar

Publicerat av: Redaktionen

Dell Technologies presenterar flera nya lösningar och tjänster för telekomsektorn med mål att stärka ett öppet ekosystem inom sektorn och hjälpa tjänsteleverantörer inom telekom att röra sig mot öppna molnbaserade nätverk.

Med ett öppet ekosystem får tjänsteleverantörer och partners möjligheter att använda olika tekniker som fungerar sömlöst tillsammans.

Med Dell Telecom Cloud Foundation, Dell Open RAN Accelerator och andra telekomlösningar blir det enklare att skapa bättre tjänster, minska kostnader, minska komplexiteten och snabba på utrullningen av moderna nätverk.

”Tjänsteleverantörer inom telekomsektorn håller på att förändra hur de bygger och rullar ut öppna nätverk, för att kunna erbjuda mer innovativa tjänster,” säger Dennis Hoffman, ansvarig på Dell Technologies Telecom Systems Business. “Våra nya telekomlösningar för samman det öppna ekosystemet för nätverksoperatörer och gör det enklare och säkrare att skapa intäkter kopplat till nätverken och nya tjänster”.

 Dell Telecom Multi-Cloud Foundation – snabbare modernisering av nätverk

Dell Telecom Multi-Cloud Foundation är en heltäckande modern nätverksinfrastruktur-lösning som hjälper tjänsteleverantörer att bygga och rulla ut öppna molnbaserade nätverk snabbare till lägre kostnad och mindre komplexitet. Lösningen inkluderar Dell Bare Metal Orchestrator management software tillsammans med tjänsteleverantörernas val av integrerad molnbaserade telekommjukvara, inklusive Red Hat, VMware och Wind River.

Telekomnyheter från Dell ska förenkla och snabba på öppna nätverksutrullningarDell lägger också till nya Dell Bare Metal Orchestrator moduler till sin programvara, vilket ger tjänsteleverantörer möjlighet att rulla ut och hantera livscykeln för hela molninfrastrukturen.

När det är implementerat får tjänsteleverantörer en skalbar molnbaserad grund som sträcker sig över kärnan, ytterkanten och RAN för  hårdvaru- och mjukvarubaserade miljöer, med flexibiliteten att utforma och rulla ut öppna nätverksfunktioner och särskiljande tjänster gentemot kunder.

Samarbete mellan Dell och Marvell ska snabba på Open RAN

Virtualiserade och öppna RAN-arkitekturer omvandlar 5G-näten och erbjuder molnbaserad skalbarhet till RAN. Nuvarande virtualiserade och öppna RAN-alternativ har saknat den prestanda som finns i etablerade nätverk, vilket gjort det svårare för tjänsteleverantörer att införa molnbaserad 5G.

Dell har utvecklat Open RAN Accelerator Card tillsammans med Marvell och erbjuder ett nytt ”5G Layer 1 processkort” för vRAN- och Open RAN-lösningar. Lösningen är utformad för Dell PowerEdge och andra X86-baserade servrar, som ger samma teknik och prestanda som dagens 5G-radionätverk till Open RAN-ekosystem.

Snabbare rulla ut edge- och corelösningar

  •  Dell Validated Design for Services Edge 1.2 för samman edge-resurser med privata trådlösa uppkopplingar, vilket gör det möjligt att enkelt rulla ut skalbar funktionalitet till ett stort antal edge-platser. Sensorer och enheter placeras i utkanten av mobila nätverk för att fånga in och processa data i nära realtid och använda data för insikter, optimering och ökad produktivitet.
  • Dell Validated Design for 5G Core med Oracle och VMware ger tjänsteleverantörer möjlighet att skapa en robust och skalbar 5G-kärna utifrån infrastruktur baserad på branschstandard. Det kortar tiden att utforma, testa och integrera nätverkskomponenter från olika partners.

Lösningar för att öka innovationen i telekomekosystemet

Dell stärker sitt erbjudande inom telekomtjänster för att underlätta integrering med partners och snabba på tjänsteleverantörers utrullning och användning av telekomlösningar. Det går snabbt att operationalisera nätverksinfrastruktur med Dell ProDeploy för NFVI, som kombinerar fabriksintegrering från Dell med flexibla möjligheter att bygga optimala NFV-infrastrukturen specifikt utifrån varje nätverk. Data, nätverk och molnplattformar integreras, för att hjälpa tjänsteleverantörer att rulla ut arbetslaster snabbare och skala upp.

Dell Open Telecom Ecosystem Lab Solution Integration Platform hjälper tjänsteleverantörer och partners att säkert koppla samman  egna labbresurser med Dells labb och infrastruktur, för att utveckla och lansera 5G- och edgetjänster snabbare. Med de ihopkopplade labben bildas ett öppet ekosystem. Solution Integration Platform använder de senaste DevOps-teknikerna för att utföra tester snabbare än manuell testning och rulla ut tjänster till marknaden snabbare, billigare och säkrare.

 Tillgänglighet

  • Dell Bare Metal Orchestrator Module för VMware Telco Cloud Platform – globalt tillgänglig i april 2022.
  • Dell Bare Metal Orchestrator Modules for Red Hat OpenShift and for Wind River Studio – globalt tillgänglig i juli 2022.
  • Dell Open RAN Accelerator Card planned  – globalt tillgänglig i slutet av 2022.
  • Dell Validated Design for Services Edge 1.2  – globalt tillgänglig i mars 2022.
  • Dell Validated Design for 5G Core with Oracle and VMware – globalt tillgänglig i juli 2022.
  • Dell ProDeploy for NFVI  – tillgänglig i april 2022.
  • The Dell Open Telecom Ecosystem Lab Solution Integration Platform – globalt tillgänglig i juli 2022.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00