TH1NG har nu mottagit certifieringen som godkänd leverantör av IoT-plattform till Jönköpingsregionen
Hem NYHETERTECH NEWS TH1NG har nu mottagit certifieringen som godkänd leverantör av IoT-plattform till Jönköpingsregionen

TH1NG har nu mottagit certifieringen som godkänd leverantör av IoT-plattform till Jönköpingsregionen

Publicerat av: Redaktionen

Efter samtliga genomförda acceptanstester, har TH1NG mottagit certifieringen som godkänd leverantör av IoT-plattform till Jönköpingsregionen.

Acceptanstesterna omfattande över 400 krav, som underlag för att säkerställa att IoT-plattformen på ett öppet, skalbart och informationssäkert sätt ska kunna stötta en stor bredd av verksamheter.

I april meddelade TH1NG att leveransen av IoT-plattformen, IoT Open, fortskridit enligt plan, och att projektet gick vidare med driftstester, anpassning samt leverans av tjänster och sensorer.

I oktober, med god marginal innan utsatt leveransdatum, var samtliga acceptanstester genomförda och godkända. Och nu har TH1NG mottagit certifikatet som godkänd leverantör av IoT-plattform till Jönköpingsregionen.

– Jönköping är den första regionen i Sverige som genomför en upphandling av den här omfattningen, och projektet markerar en milstolpe i utvecklingen av smarta samhällssatsningar samt strävan efter ett mer hållbart samhälle. Med hänsyn till de utmaningar som företrädare för Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) har belyst; att innovation och digitalisering krävs för att den offentliga sektorn ska klara sitt uppdrag, ser Klas Westholm, VD på TH1NG, att det bara är en tidsfråga innan fler kommuner och regioner kommer göra liknande upphandlingar. IoT och digitalisering spelar en avgörande roll i frågan om att tillhandahålla nödvändiga insikter samt möjligheter till den effektivisering som krävs för att möta dagens och morgondagens utmaningar, säger Klas Westholm.

TH1NG har nu mottagit certifieringen som godkänd leverantör av IoT-plattform till JönköpingsregionenFlertalet IoT-projekt pågår i regionen, och IoT Open är nu tillgänglig att användas i sin helhet inom de 55 organisationer som omfattas av avtalet med TH1NG. Som ett naturligt nästa steg inleds nu implementeringen av relevanta IoT-lösningar i verksamheterna. Denna stegvisa utbyggnad av IoT-nätverket möjliggör för organisationerna att dra nytta av den verkliga potentialen med IoT Open, och använda innovativa lösningar för att effektivisera samt främja hållbarhet inom respektive verksamhet – i linje med det smarta samhället.

– Implementeringen av vår länsgemensamma IoT-plattform har slutförts enligt beslutad tidplan. Tack vare ett fint samarbete med vår partner och tillika leverantör TH1NG. En mycket väl genomförd acceptansfas har nu avslutats och en godkänd leverans är därmed genomförd, säger Björn Hättström, Huvudprojektledare för projektet Internet of Things Jönköpings Län.

Genom att förena teknisk expertis och strategisk vision har vi tillsammans med TH1NG arbetat hand i hand för att säkerställa en smidig och effektiv implementering. Denna framgångsrika implementering markerar inte bara en milstolpe i vårt partnerskap, utan representerar också ett kraftfullt steg för att kunna använda IoT-teknik i syfte att bl.a. möta välfärdsutmaningar inom offentlig sektor i länet. Plattformen och samarbetet ämnar lägga grunden för framtida innovation och tillväxt inom IoT-sektorn. Vi ser fram emot att fortsätta vårt samarbete för att maximera nyttan av den implementerade plattformen och utforska nya möjligheter inom IoT-området, säger Björn Hättström.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00