Utvärderingsplattformen för bolagsstyrning – BoardClic – tar in 13 MSEK för vidare expansion och internationell tillväxt
Hem Kvinnor på Kanalen Utvärderingsplattformen för bolagsstyrning – BoardClic – tar in 13 MSEK för att öka tillväxten

Utvärderingsplattformen för bolagsstyrning – BoardClic – tar in 13 MSEK för att öka tillväxten

Publicerat av: Redaktionen

Svenska BoardClic, en SaaS-plattform för utvärdering och analys av bolagsstyrning, tar in 13 miljoner kronor för att öka tillväxten. 

Pengarna ska stärka säljorganisationen, bidra till expansion till nya marknader i Europa samt bygga ut företagets brittiska verksamhet.

Finansieringsrundan var övertecknad och har letts av Subvenio, Curitas Ventures och Brofund Equity. Därmed har BoardClic hittills tagit in cirka 38 miljoner kronor i kapital.

Med BoardClics plattform får kunden ett digitalt bibliotek av praxis till stöd för avancerade, kostnadseffektiva och tidsbesparande utvärderingar som uppfyller lokala bestämmelser samt följer utvecklingen på området. Genom att kontinuerligt mäta och analysera data kan kunder jämföra och utvärdera sina resultat såväl internt över tid som mot andra företag och sektorer.

Utvärderingsplattformen för bolagsstyrning – BoardClic – tar in 13 MSEK för vidare expansion och internationell tillväxt

Monica Lagercrantz, medgrundare och vd på BoardClic

Monica Lagercrantz, medgrundare och vd på BoardClic, säger:  Bolag måste nu förhålla sig till fler och fler företagskoder och föreskrifter. Detta innebär i sin tur att globala organisationer måste upprätthålla både en exceptionell struktur i bolagsstyrning och ett stort engagemang med sina intressenter för att nå de högsta standarderna. Det moderna styrelserummet blir allt mer dynamiskt och ledamöter har ett växande och komplext ansvar.

Marknaden saknar sofistikerade, datadrivna och kostnadseffektiva verktyg för att spåra efterlevnad och effektivitet samt att bolagsledning och styrelse har en gemensam inriktning. BoardClic, som främjar G:et i ESG, fyller detta tomrum.

Sedan BoardClic lanserades 2019 har bolaget haft en genomsnittlig tillväxt på 200 procent. Den växande kundportföljen består idag av drygt 250 kunder, inklusive Husqvarna, Tele2, Capman och Channel 4.

Mikael Ahlström, Styrelseordförande för Curitas Ventures, kommenterar investeringen i BoardClicBoardClic har hittills gjort imponerande framsteg när det kommer till att stötta ett brett spektrum av företag över hela Europa med att förbättra och effektivisera sina processer på styrelse- och ledningsgruppsnivå. Via digitalisering och dataanalys skapar BoardClic påtagligt värde för styrelserummen, inte minst inom hållbarhetsrapportering. Vi ser fram emot att stödja teamet i nästa tillväxtfas med expansion till nya marknader och nå nya framgångar.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00