Vid årets DattoCON lanserades SaaS Defense för MSP:er
Hem LEVERANTÖRDATTO Vid årets DattoCON lanserades SaaS Defense för MSP:er

Vid årets DattoCON lanserades SaaS Defense för MSP:er

Publicerat av: Redaktionen

[KANALPARTNER] I samband med förvärvet av det israeliska IT-säkerhetsföretaget BitDam tidigare i år lanseras nu Datto SaaS Defense för leverantörer av IT-funktionstjänster – så kallade MSP:er.

Dattos nya lösning hjälper MSP:er att skydda sina kunders SaaS-applikationer från cyberhot.

Datto, som specialiserar sig på molnbaserad mjukvara och skräddarsydda lösningar för IT-tjänsteleverantörer (MSP:er), har precis lanserat Datto SaaS Defense: ett avancerat skydd mot cyberhot speciellt utvecklad för MSP:er.

Den nya lösningen har en patenterad säkerhetsteknik som skyddar mot cyberhot och filtrerar skräppost. Lösningen upptäcker och blockerar proaktivt angrepp av skadlig kod, nätfiske och VD-bedrägerier – så kallade BEC-attacker – riktade mot Microsoft Exchange, OneDrive, SharePoint och Teams.

Lanseringen sker i samband med årets partnerevent, DattoCON, och är ett resultat av Dattos förvärv av det israeliskt baserade IT-säkerhetsföretaget BitDam tidigare i år.

– MSP:er servar och skyddar fler Microsoft 365-konton än någon annan, säger Tim Weller, VD på Datto. Med Datto SaaS Defense kommer MSP:er att kunna fortsätta skydda sina kunder, ofta små och medelstora företag, mot bedrägerimejl, vilket utgör det största cyberhotet. Vi är faktiskt så säkra på den här tekniken att vi tidigare i år förvärvade både tekniken och verksamheten i BitDam, så att vi tillsammans kan arbeta med vårt gemensamma uppdrag – att skapa en säkrare värld.


Den första försvarslinjen mot molntillämpningar
Nätfiske, inklusive BEC-bedrägerier, det vill säga nätfiskeattacker genom exempelvis VD-bedrägerier och mejl från falska leverantörer, fortsätter att vara en av de vanligaste formerna av cyberkriminalitet i Sverige. Dessutom visar Dattos senaste ransomware-rapport att nästan var fjärde MSP har upplevt attacker via kidnappningsprogram i kundernas SaaS-applikationer. Av dessa attacker har hela 64 procent skett via kundens Microsoft 365-lösning.

Vid årets DattoCON lanserades SaaS Defense för MSP:erDatto SaaS Defense gör det möjligt för MSP:er att både dra in nya kunder och utöka sina marknadsandelar med en robust och samtidigt enkel säkerhetslösning. Detta samtidigt som de slipper anlita mer personal och heller inte behöver fördjupa säkerhetsutbildningen för den befintliga personalen. Lösningen har också ett antal fördelar:

  • Proaktiv övervakning för upptäckt och avlägsnande av okända hot, skadlig kod och nätfiskeförsök, vilket andra lösningar ofta förbiser. Tekniken är inte beroende av signaturer och är utformad för att analysera om sammansättningen av ett e-postmeddelande, chatt-meddelande eller dokument är säkert – i stället för att bara söka efter redan kända säkerhetshot.
  • Så kallade nolldagarshot tas bort direkt när de upptäcks – helt utan manuell störning eller avbrott hos slutkunden. Datto SaaS Defense är inte beroende av tredjepartsprogramvara, signaturer eller rapporter om skadlig kod.
  • Flera rapporteringsalternativ som visar varför ett hot kategoriserats som skadligt.
  • Enkel implementering och administration vilket säkerställer att nya användare snabbt kan skapas.
  • Komplett integration med Datto SaaS Protection ger skydd i flera lager. Detta skyddar mot permanent förlust av molndata orsakat av den mänskliga faktorn, kidnappningsprogram eller andra säkerhetsincidenter.
  • Effektiv och kontinuerlig övervakning av hot och skydd. Detta sparar MSP:ernas tid och resurser som tidigare lagts på rapportering om hot, hantering av falskt positiva meddelanden och uppdatering av listor på blockerade hot.

­– Företag av alla storlekar löper konstant risk för nätfiske och allt fler drabbas av attacker via kidnappningsprogram, säger Scott Gower, Nordenchef på Datto. Med denna teknik, som vi har utvecklat tillsammans med BitDam, kan MSP:er gå in och ta över sina kunders infrastruktur och stoppa attackerna så fort de når nätverket, utan att störa slutkunden i onödan. Om drabbade företag kan återuppta verksamheten samma dag som attacken sker kan de spara miljontals kronor. Och för mindre företag är detta pengar som kan vara livsavgörande.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00