14 000 har talat – det här önskar vi oss till jul

En TV ligger överst på svenskarnas önskelista, följt av en resa, en surfplatta och en bärbar dator. Det visar en undersökning där 14 000 svenskar från 15 år och uppåt fått sätta samman en önskelista. Bland kvinnorna står en resa högst på högst på önskelistan medan männen har en TV som favoritklapp oavsett ålder.

– Våra produkter blir allt viktigare för att få vardagen att fungera och för att göra den både enklare och roligare. Det ser vi inte minst i form av en allt större efterfrågan, men det blir också väldigt tydligt i den här undersökningen. Oavsett ålder så hamnar våra produkter väldigt högt på önskelistorna. Att tv:n, surfplattan och den bärbara datorn toppar svenskarnas önskelista följer mönstret från bland annat Black Friday, där samma produkter utgjorde toppsäljarna för dagen, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.platt tv

Svenskarnas önskelista topp 10

  1. Tv
  2. Resa
  3. Surfplatta
  4. Bärbar dator
  5. Presentkort
  6. Smartphone
  7. HiFi-system/hemmabiosystem
  8. Pengar
  9. Soundbar
  10. Upplevelse

Tips på julklappar är en av de vanligaste frågorna till Elgigantens medarbetare under julhandeln. En undersökning visar också att 9 av 10 svenskar tycker det är viktigt att julklappen blir uppskattad av mottagaren.

– Vi har ett viktigt uppdrag med att hjälpa våra kunder att hitta de rätta julklapparna och som ett led i det har vi lanserat en digital julklappshjälpare på vår hemsida, där julklappsförslagen baseras på svaren från 14 000 svenskar som fått sätta samman en önskelista baserad på produkter både från Elgigantens sortiment och från andra branscher, säger Niclas Eriksson.

Elgiganten noterar en stark inledning på julhandeln och med mindre än en vecka kvar till julafton väntar en hektisk slutspurt ute i varuhusen. En undersökning visar att 61 procent av svenskarna väntar med julklappsinköpen till sista veckan. 11 procent av dessa uppger dessutom att de är färdiga först dagen före eller på självaste julafton.

Post Comment