Alcatel först i världen med 18:9-skärmformat för alla smartphones-serier

Idag lanserar TCL Communications världens första kompletta portfölj av Alcatel smartphones i 18:9-skärmformat på Mobile World Congress 2018 i Barcelona.

Alcatel först i världen med 18:9-skärmformat för alla smartphones-serier 1Portföljen innehåller även nyheter som FaceKey med möjlighet att låsa upp telefonen via ansiktsigenkänning, förbättrad kameraupplevelse och ökad satsning på säkerhet genom regelbundna säkerhetsuppdateringar för Android.

– Med den nya portföljen av smartphones fortsätter vi att flytta fram gränserna för vad en smartphone till ett överkomligt pris kan prestera, både i form av design och upplevelser. Först ut på den svenska marknaden är Alcatel 3, Alcatel 3X och Alcatel 1X, säger Peter Frisch, Country Manager för Alcatel i Sverige, Norge och Danmark.

Den nya designfilosofin – SIMGANIC – som nu är standard inom hela Alcatels kollektion av smartphones syns och känns tydligt i den helt nya 3- respektive 1-serien:

  • Alcatel 3-serien har 18:9-fullskärm, SmartCam, FaceKey och fingertrycksavläsare. Kanterna är rundade, skärmen är blank och välvd samt baksidan är böjd, vilket gör att den är bekväm att hålla i. Alcatel 3 har en 5,5” IPS HD-skärm i ultrakompakt form och högblank finish, medan Alcatel 3X har en större 5,7” IPS HD-skärm, 32 GB + 3 GB minne och dubbel kamera på baksidan om 13 MP + 5 MP med 120 graders supervidvinkel.
  • Alcatel 1-serien är Alcatels mest prisvärda kollektion. Alcatel 1X har en modern, högkänslig finish i touchfunktionen, 5,3” 18:9-skärm och kamera på baksidan med 13 MP.

Alcatel 3 och 3X finns i handeln redan under april, där Alcatel 3 kostar från 1 490 kronor och Alcatel 3X från 1 790 kronor. Försäljningen av Alcatel 1X startar i maj och får ett pris från 999 kronor.

Båda serierna kommer bland annat att finnas till försäljning på Teknikmagasinet och CDON.