Aruba först ut med Wi-Fi 6E-lösning för större företag
Hem LEVERANTÖRARUBA Aruba först ut med Wi-Fi 6E-lösning för större företag

Aruba först ut med Wi-Fi 6E-lösning för större företag

Publicerat av: Redaktionen

Arubas nya produktfamilj för Wi-Fi 6E drar full nytta av 6 GHz-bandet för att leverera högre prestanda, mindre fördröjning och snabbare datahastighet för företag med höga krav på bandbredd.

Aruba först ut med Wi-Fi 6E-lösning för större företag

Chuck Lukaszewski, VP och CTO för trådlösa nätverk på Aruba

Det handlar om marknadens första lösningar för större företag baserade på standarden för trådlösa nätverk Wi-Fi 6E.

Aruba, ett företag inom Hewlett Packard Enterprise, introducerar nu de första produkterna som använder Wi-Fi 6E. Standarden kommer till en början användas i Arubas 630-serie med trådlösa accesspunkter.

Wi-Fi 6E är den senaste tekniken för trådlösa nätverk och kommunicerar över 6 GHz-bandet. Tekniken innebär den största utökningen av kapaciteten för trådlösa nätverk på närmare 20 år.

Wi-Fi 6E är sedan april 2020 godkänd för att användas i Sverige såväl som i 39 andra länder. Ett större spektrum ger mindre trängsel i luften, med bredare kanaler och högre hastigheter. Detta möter de ökande kraven från företag och verksamheter som idag ökar sin användning av videomöten och använder fler nätverks- och IoT-enheter och molntjänster.

”Kraven på nätverken ökar exponentiellt och detta kan Wi-Fi 6E möta genom att dra fördel av 160 MHz breda kanaler och trängselfri bandbredd i 6 GHz-bandet. Resultatet är oöverträffade multi-gigabit-uppkopplingar med högre hastighet och mindre fördröjningar. Vi är väldigt nöjda med att Aruba, som är långvariga medlemmar i WiFi Alliance, är snabba för att få ut Wi-Fi 6E på marknaden”, säger Kevin Robinson på WiFi Alliance.

Enligt analysföretaget 650 Group förväntas Wi-Fi 6E implementeras i snabb takt kommande år, med fler än 350 miljoner installerade enheter under 2022.

Arubas nya lösningar för Wi-Fi 6E är en del av Arubas smarta plattform Aruba ESP (Edge Services Platform). ESP är branschens första AI-drivna plattform designad för att samla, automatisera och säkra enheter i nätverkens kant, The Edge.

Systemet är tänkt att kunna förutse och lösa problem innan de uppstår. Tekniken bygger på AIOps och nätverkssäkerhet enligt Zero Trust-paradigmet. Det kan kontinuerligt analysera data, följa SLA:er, identifiera anomalier och optimera sig självt, samtidigt som systemet kan se och säkra okända enheter i nätverket.

Arubas nya erbjudande inom Wi-Fi 6E ger verksamheter möjlighet till överföringshastigheter upp till 3,9 Gbps, med mindre störningar än tidigare. Detta ger stora fördelar för applikationer som högupplöst video, samarbetsplattformar, AR/VR, IoT och molntjänster.

Kortfakta om Aruba 630 Series Access Point:

● Trippelband-teknik som täcker 2,4-, 5- och 6 GHz-banden med 3,9 Gbps datahastighet och ultra-triband-filtrering för minimal interferens.
● Upp till sju 160 MHz-kanaler i 6 GHz-bandet.
● Stöd för den existerande PoE-standarden IEEE 802.3at.
● Hög säkerhet med WPA3 och Enhanced Open.
● Flexibel failover tack vare två HPE Smart Rate Ethernet-portar för 1 till 2,5 Gbps.
● Dynamisk allokering och justering av nätverksresurser för att garantera stringent prestanda i applikationer.

”Aruba har i två decennier varit ledande i att utveckla Wi-Fi-tekniken. Detta är möjligt tack vare vårt engagemang för att ge kunderna en pålitlig, snabb, och säker uppkoppling med hög kapacitet. Detta är vad de behöver för att nå sina verksamheters affärsmål”, säger Chuck Lukaszewski, VP och CTO för trådlösa nätverk på Aruba.

”Vi är extremt stolta över att vara den första leverantören på marknaden som kan erbjuda lösningar för Wi-Fi 6E för företag. Nu kan våra kunder dra nytta av den enorma ökningen av kapacitet som 6GHz-tekniken levererar”, säger Chuck Lukaszewski.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00