CIO-undersökning: Människan kan inte hantera den dataexplosion som molnet medför
Hem NYHETERUNDERSÖKNINGAR CIO-undersökning: Människan kan inte hantera den dataexplosion som molnet medför

CIO-undersökning: Människan kan inte hantera den dataexplosion som molnet medför

Publicerat av: Redaktionen

Software Intelligence-företaget Dynatrace har genomfört en oberoende global undersökning bland 1303 CIO:er och seniora moln- och IT-driftschefer i stora organisationer.

Resultaten visar den övergång till molnbaserade arkitekturer som pågår medför att den enorma mängden data som genereras överträffar nuvarande lösningars kapacitet för meningsfulla analyser.

CIO:er menar att deras team förlitar sig på flera olika övervaknings- och dataanalyslösningar för observerbarhet och säkerhet, vilket gör det utmanande att extrahera svar snabbt och driva digital transformation framåt. Rapporten How to Tame the Data Explosion and Overcome the Complexity of the Cloud, finns tillgänglig här.

Undersökningen visar följande:

• 71 % av CIO:erna säger att den enorma mängd data som skapas av molnbaserade tekniklösningar är mer än vad människan klarar av att hantera med nuvarande lösningar.

• Över tre fjärdedelar (77 %) av CIO:erna säger att deras IT-miljö ändras en gång i minuten eller oftare.

• CIO:er säger att deras team använder i genomsnitt 10 övervakningsverktyg för sina teknikstackar, men att de bara har observerbarhet i 9 % av sin miljö.

• 59 % av CIO:erna säger att utan ett mer automatiserad IT-drift kan deras team snart bli överbelastade av den ökande komplexiteten.

• 64 % av CIO:erna säger att det har blivit svårare att attrahera och behålla tillräckligt med skickliga IT ops och DevOps-proffs för att hantera och underhålla sin molnstack.

 

CIO-undersökning: Människan kan inte hantera den dataexplosion som molnet medför”Multicloud och molnbaserade arkitekturer är avgörande för att hjälpa organisationer att uppnå sina digitala transformationsmål”, säger Bernd Greifeneder, grundare och Chief Technology Officer på Dynatrace. ”Medan organisationer drar nytta av den flexibilitet och den omfattning som de här teknologier ger, blir explosionen av den observerbarhets- och säkerhetsdata som de producerar allt svårare att hantera och analysera. Befintliga verktyg hanterar data i silos, vilket gör det svårt och dyrt att tillgodogöra sig de slutsatser som organisationer behöver, när de behöver dem. Som ett resultat har de svårt att uppnå den säkerhet och prestanda de behöver för sina digitala tjänster.”

Ytterligare resultat från undersökningen:

• 45 % av CIO:erna säger att det är för dyrt att hantera den stora volymen observerbarhets- och säkerhetsdata med hjälp av befintliga analyslösningar, så de behåller bara det som är mest kritiskt.

• I genomsnitt fångar organisationer bara upp 10 % av observerbarhetsdatan för analyser.

• Nästan två tredjedelar (63 %) av CIO:erna säger att kostnaderna och förseningarna som den nuvarande situationen medför gör det utmanande att få ut värde från den ökande mängden data de fångar in.

• 43 % av CIO:erna säger att nuvarande tillvägagångssätt för insamling och lagring av observerbarhetsdata inte kommer att stödja deras framtida behov.

• 93 % av CIO:erna säger att AIOps och automation blir allt viktigare för att hantera bristen på skickliga IT-, utvecklings- och säkerhetsmedarbetare och minska risken för att teamen blir utbrända av komplexiteten i moderna moln- och utvecklingsmiljöer.

 

”När datamängden är enorm är datapunkter betydligt mer värdefulla när de behåller sitt sammanhang, vilket är anledningen till att företag anstränger sig så mycket för att försöka korrelera olika dataströmmar”, säger Greifeneder. ”Men dagens manuella tillvägagångssätt är för reaktivt och långsamt, och missar de viktigaste insikterna. Team behöver nya tillvägagångssätt för observerbarhet och säkerhetsdataanalys. Här är AI och automatisering avgörande och det är viktigt att kunna samordna all data. Det kommer att göra det möjligt att maximera värdet av sina data och sina människor, minska tiden som spenderas på manuella uppgifter och möjliggöra snabbare och säkrare innovation.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00