Hem NyheterMolntjänster Fler än sex av tio litar på säkerheten i publika molntjänster

Fler än sex av tio litar på säkerheten i publika molntjänster

Publicerat av: Redaktionen

Övergången till det publika molnet fortsätter att gå snabbt.

Fler än sex av tio litar på säkerheten i publika molntjänster 3Enligt Gartner förväntas den globala marknaden för publika molntjänster öka med 17 procent under nästa år och omsätta 266 miljarder dollar. Samtidigt visar en ny global studie från Barracuda Networks att mer än 65 procent av IT-säkerhetsansvariga har lika stort eller större förtroende för publika molntjänster som för lokala driftlösningar.

I studien uppger mer än var femte (21 procent) att de har större förtroende för säkerheten i publika molntjänster än för lösningar ”on-premises”. Men det finns fortfarande en avvaktande inställning till att hantera känslig information om kunder och finansiella data i molnet.

Marknaden mognar

Undersökningen visar att en stor andel i dag känner sig trygga i publika molnmiljöer. Det kan delvis förklaras med att molntjänstleverantörerna oftast har resurser att använda en modernare och säkrare infrastruktur än många verksamheter kan med egna lokala drifttjänster.

– Genom att använda en publik molntjänst kan företag dra nytta av den senaste tekniken som också möter höga säkerhetskrav. Så länge man förstår att molnet innebär ett delat ansvar och väljer rätt tredjepartsleverantör för säkerheten går det att skapa en säker och användarvänlig molnmiljö. Inte minst om man ser till flexibiliteten och möjligheterna till säker och effektiv backup. Om man jämför med tidigare undersökningar är det tydligt att marknaden mognat och att fler i dag har förtroende för molntjänster sett till säkerheten, säger Peter Gustafsson, ansvarig för IT-säkerhetsföretaget Barracuda Networks verksamhet i Norden.

Tre tips för ökad säkerhet i molnet:

Se till att en WAF (Web Application Firewall) skyddar alla dina appar. Utgå heller inte från att en app som inte ser ut att ha några externa användare inte kan utsättas för attacker – det kan den.

Lämna inte över ansvaret för applikationssäkerhet till utvecklingsteamet. Det är inte de som är experter på säkerhet. Deras fokus ska vara att utveckla bra produkter.

Inför och använd en lösning för effektiv hantering av säkerhetsinställningar. Det kommer inte bara att eliminera många säkerhetsrisker utan förenklar också arbetet när problem uppstår.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>