Hewlett Packard Enterprise stärker sin position inom enterprise- kommunikation med privat 5G- lösning
Hem LEVERANTÖRHEWLETT PACKARD ENTERPRISE Hewlett Packard Enterprise stärker sin position inom enterprise- kommunikation med privat 5G- lösning

Hewlett Packard Enterprise stärker sin position inom enterprise- kommunikation med privat 5G- lösning

Publicerat av: Redaktionen

Hewlett Packard Enterprise tillkännagav idag satsningar som befäster bolagets position på marknaden för kommunikation i enterprise-segmentet.

Hit hör unika privata nätverk över både 5G och Wi-Fi för nya applikationer inom både storbolag som industri, från edge till moln.

Med förintegrerat stöd för att nyttja sändare från ledande tillverkare kan den privata 5G- lösningen rullas ut snabbt, flexibelt och som en tjänst med HPE GreenLake.

Storbolag ser allt mer värde i lovande anpassningsbara 5G-lösningar som erbjuder låga latenser, dedikerad tillgång, större räckvidd och bättre säkerhet för kontor såväl som industrimiljöer. Att kunna komplettera existerande Wi-Fi-nätverk med 5G är också värdefullt. Trots att 5G har mycket längre räckvidd än Wi-Fi är det sistnämnda betydligt mer kostnadseffektivt inomhus. Med HPE:s privata 5G-teknik kan kunder kombinera det bästa av båda världar med sömlös integration av ett privat 5G-nätverk och Wi-Fi.

“Tillväxten av datamängder skapar oräkneliga nya möjligheter i många branscher, men extremt snabb, stabil och säker uppkoppling är en förutsättning för dessa digitala tjänster. Tack vare vårt ledarskap inom både enterprise och telefonnät är HPE rätt partner för kunder som vill rulla ut framtidssäkra privata nätverk som fungerar med dagens verklighet där data kommer först.

Tillsammans med Arubas Wi-Fi-teknik lovar HPE:s privata 5G en komplett lösning för privata nätverk som hjälper till att optimera arbetsmiljön, förutom att erbjuda telekombolag nya möjligheter att öka sin försäljning mot storföretag”, sade Tom Craig, VP och General Manager, HPE Communications Technology Group.

Hewlett Packard Enterprise stärker sin position inom enterprise- kommunikation med privat 5G- lösningDen privata 5G-lösningen från HPE bygger på HPE 5G Core Stack, en öppen och cloud-nativ, containerbaserad 5G core-lösning. 5G Core Stack har för privata nätverk berikats med nya funktioner likt modulär drift och automation, en hjälpportal för enterprise-bruk, agil konfiguration och anpassad systemhantering. Företagskunder i HPE Service Director hjälpportalen, såväl som en avancerade för systemadministratörer från tjänstleverantörer.

Lösningen stödjer en rad typer av installationer anpassade efter kundbehov. För känsliga eller avlägsna installationer, t.ex. för mililtärt bruk eller bolag inom frakt- eller energisektorerna kan HPE:s privata 5G-lösning rullas ut som ett helt fristående system med hjälp av systemet HPE Edgeline EL8000 Converged Edge, som drivs av 3:e generationens Intel Xeon Scalable-processorer. I applikationer där låg latens är kritiskt för upprätthållandet av drift, t.ex. i sjukhus, kan lösningen

distribueras som ett hybridmoln, där användarfunktioner körs vid edge och centrala funktioner driftas i molnet.

Kombinationen av HPE:s privata 5G-lösning och Arubas trådlösa teknik gör det möjligt för telekomoperatörer och storbolag att bygga ut Wi-Fi-nätverk med ett privat mobilnät. HPE fortsätter att skapa synergier mellan Wi-Fi och 5G för att kunna leda vägen inom sömlös och säker integration mellan mobila och enterprise-nätverk med Quality of Service i nivå med operatörer. HPE:s privata 5G-lösningar har utvecklats för att driftas sida vid sida med Wi-Fi-nätverk från Aruba med hjälp av teknik likt Aruba Air Pass, som automatiserar 5G och Wi-Fi roaming.

Den privata 5G-lösningen har förintegrerats med 5G radio access network (RAN)-lösningar från ledande bolag på marknaden för att stödja kunder med utrullning av 5G-nätverk från start till mål. Teknik från Airspan Networks och andra partners har testats med HPE 5G Core Stack vid HPE 5G Lab, fler validerade 5G-sändare tillkommer inom kort.

Den privata 5G-marknaden växer snabbt, med stort intresse från nya aktörer på marknaden, likt hyperscale-leverantörer av molntjänster. Telekomoperatörer söker efter enkla sätt att driftsätta privata 5G-nätverk för att möta en ökande kundefterfrågan för ett uppkopplat edge. HPE presenterade därför nyligen att den japanska tjänsteleverantören OPTAGE valt HPE:s privata 5G- lösning för dess testbruk i programmet Local 5G.

HPE 5G Core Stack för privat 5G och Arubas Wi-Fi-lösningar är tillgängliga via HPE GreenLake. Genom att driftsätta ett privat 5G-nätverk och Wi-Fi med HPE GreenLake kan nätverk rullas ut med lägre risk, låga uppstartskostnader och skalas upp vid behov.

Partnercitat

 “Vi ser en explosionsartad ökning av enterprise-intresse för privata nätverk, det ger stort utrymme för innovation. Airspan är en ledare inom driftsättning av privata nätverk och vi arbetar tätt ihop med HPE för att erbjuda fantastiska end-to-end-lösningar med 5G och Open RAN, inklusive kritiska 5G-lösningar för storföretag”, sade Henrik Smith-Petersen, Chief Sales and Marketing Officer, Airspan Networks Inc.

”Genom att nyttja HPE Core Stack som bygger på 3:e generationens Intel Xeon Scalable- processorfamilj kan HPE leverera en lösning med tillräckligt hög prestanda för att möta en rad miljömässiga krav när enterprise-bolag flyttar arbetslaster till edge. Denna typ av privata nätverkslösningar kan hjälpa till att skapa värde i 5G-uppkopplingar i bolag av alla typer, i alla branscher”, sade Alex Quanch, VP & GM Wireline and Core Network Division, Intel.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00