Hur du förbättrar datasäkerheten genom en strategi för säkerhetskopiering med molnet först
Hem NyheterMolntjänster Hur du förbättrar datasäkerheten genom en strategi för säkerhetskopiering med molnet först

Hur du förbättrar datasäkerheten genom en strategi för säkerhetskopiering med molnet först

Publicerat av: Redaktionen

Den ständigt växande mängden data gör att små och medelstora företag (SMB) står inför en utmaning att snabbt anpassa sin strategi för datahantering och verksamhetskontinuitet. För många blir de befintliga systemen vägspärrar.

Bandbaserade lösningar för säkerhetskopiering där banden flyttas till en säker plats utanför de egna lokalerna är fortfarande allmänt förekommande. För många chefer har det alltid varit en säker strategi, både för sinnesfriden och regelefterlevnad gällande datasäkerhet. Men den strategin ger inte den säkerhetsnivå som krävs för verksamhetskritiska data som används regelbundet. Det är helt enkelt inte längre den mest effektiva lösningen för uppgiften.

I mars 2015 publicerade IDC en studie över 700 företag och deras genomförande av lösningar för verksamhetskontinuitet. Resultaten visade att SMB redan använder en mängd olika metoder och strategier för säkerhetskopiering, och återställning. strategiNästan 65 procent av organisationerna säkrar sin backup till band eller disk, cirka 58 procent är beroende av mer moderna metoder för datareplikering såsom evigt inkrementell eller ögonblicksbilder med stöd för så kallad ”hot failover”. Det är redan 30 procent som använder molnet för att säkerhetskopiera sina data.

Resultaten visar också att företag använder upp till fyra lösningar för verksamhetskontinuitet: de använder olika lösningar för olika affärstillämpningar. Trots detta planerar 81 procent av företagen att förbättra sina befintliga system under de kommande ett till två åren.

Den verkliga kostnaden för traditionell säkerhetskopiering

Företag inser idag vikten av data i den egna verksamheten samt det höga beroendet av IT-system. 76 procent av de tillfrågade nämner risken för IT-driftstopp som den främsta drivkraften för ytterligare investeringar i datasäkerhet. Kostnaden för ett IT-haveri beräknas vara upp till 25 000 dollar per timme – för småföretag kan denna kostnad göra stor skada.

Även om ett antal IT-chefer har identifierat och insett fördelarna med molnet för säkerhetskopiering så använder de flesta fortfarande traditionella metoder. Det finns många fördelar med Backup-as-a-Service (BaaS): data lagras utanför egna datacenter, vilket ökar datasäkerheten. Då utnyttjas de egna resurserna såsom IT-system och högavlönade IT-proffs mindre i processen för att lagra data. Och det som kanske är viktigast för en SMB, molnet ger skalbara resurser så att IT-chefer inte behöver oroa sig för den egna datatillväxten.

Det krävs ett nytt tankesätt

För att hantera den ständigt ökande mängden data behöver SMB en långsiktig fungerande strategi för säkerhetskopiering med lösningar som skalar i samma takt som tillväxten av den egna verksamheten. Integrationen av molnteknik såsom Backup-as-a-Service (BaaS) i den egna IT-infrastrukturen är ett viktigt första steg för att förbättra datasäkerheten. Här lagras säkerhetskopierad information hos tjänsteleverantören. De ansvarar för att se till att du efterlever både interna och externa säkerhetsregler för data. Detta gör också att du kan återställa information snabbt och säkert i händelse av dataförluster. Detta inte bara förbättrar företagens effektivitet: det förenklar dessutom de dagliga rutinerna för den interna IT-avdelningen, underlättar deras dagliga arbete och frigör tid för strategiska IT-projekt. I slutändan kommer det att bli möjligt för dem att stödja den övergripande affärsstrategin på ett mer effektivt sätt.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>