IFS Connect ger lösningar på framtidens hinder
Hem EVENT IFS Connect ger lösningar på framtidens hinder

IFS Connect ger lösningar på framtidens hinder

Publicerat av: Redaktionen

Mellan den tredje och fjärde maj höll IFS sin konferens i Stockholm.

Kunder och partners till IFS fick lyssna på flertal inspirerande key note talare som gav insikter och verktyg för att kunna övervinna utmaningarna i framtiden.

Konferensen hölls i år på Sky City Arlanda och organiserades i nära samarbete med de två nordiska användargrupperna – den skandinaviska användargruppen och den finska användargruppen.

Efter två dagar av IFS Connects konferens gick man därifrån med ännu mer kunskap i ryggsäcken. Allt från IFS Cloud, strategisk produktuppdatering, servitisering till global medarbetarutveckling. En kort förklaring för vad IFS är att de utvecklar och levererar företagsprogramvara till kunder. De utvecklar och levererar molnprogramvara för företag runt om i världen och det var fleral av IFS kunder från utlandet som kommit för att delta på den här mässan.

Över 500 människor fyllde den stora salen och atmosfären var fantastisk. En atmosfär av kreativitet, nytänkt och ambition. Kunderna fick även träffa samarbetspartners som stod i den stora salen som delade med sig av sina kunskaper.

Mässan inleddes med ett varmt välkomnande av Ann-Kristin Sander, VD för IFS Nordics som sedan bjöd upp Darren Roos, VD för IFS, på scenen. Darren delade med sig av sina tankar om den senaste marknadsutvecklingen och de strategiska riktlinjerna för IFS. Vi fick möjlighet att intervjua honom senare under dagen där han delade med sig av utmaningarna han tror vi kommer möta de kommande fem åren.

IFS Connect ger lösningar på framtidens hinder– Jag tror att alla våra kunder ser förändringen som kommer med artificiell intelligens. Att hitta nya sätt att arbeta, inte nödvändigtvis bättre sätt att arbeta, men definitivt nya sätt att arbeta och de kommer behöva anpassa sig. Jag tror att det förmodligen är den stora utmaningen som jag ser just nu för oss och för branschen i allmänhet.

Under pauserna och lunchen möttes man av diskussioner mellan alla kunder och partners utanför stora salen. Alla pratade med alla och det var en god stämning från början till slut.

Vi fick möjligheten att intervjua flertal key note talare som delade med sig vad de vill att kunderna ska ta med sig från den här mässan.

–Det är viktigt att man har människa, process och teknik i fokus för att vi ska få det resultat som vi önskar. Vi vill ju gärna titta mycket på tekniken, men vilka standardiserade ”best-practice” processer är det vi ska jobba i och förbereder vi människorna närmast maskinen samt chefsledet, för att skapa effektivitet i verksamheten, sa Maria Ryytty Strategisk Underhållschef LKAB.

–Det man ska lägga in i en ERP-plattform bör man förstå väldigt väl när det kommer till vilka processer och vilken data. Är man osäker så ska man kanske inte stoppa in för mycket i den första releasen av ett ERP system. Sen handlar det om att mobilisera rätt människor från hur vi styr projektet till processexperterna, sa Jimmy Renström IT-chef för Stockholm Exergi.

Efter två fullspäckade dagar hos IFS Connect går vi därifrån med ännu mer inspiration och kunskap än vad vi kom in med efter deras otroligt lärorika konferens. Vi ser framemot att delta i fler konferenser i framtiden.

–Min uppmaning till kunderna i denna region är att köpa lokalt. Gå inte och köp en amerikansk eller tysk lösning, köp en nordisk lösning. Den bästa lösningen i världen kommer från den här regionen, säger Darren Roos, VD för IFS.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00