Nexer i global jury för Nordic Women in Tech Awards
Hem KVINNOR INOM TECH Nexer i global jury för Nordic Women in Tech Awards (NWiTA)

Nexer i global jury för Nordic Women in Tech Awards (NWiTA)

Publicerat av: Redaktionen

Nordic Women in Tech Awards (NWiTA) är ett årligt event som arrangeras av den ideella organisationen Wonder Coders.

Syftet är att uppmärksamma kvinnors prestationer inom tech och stödja jämställdhet och mångfald inom techindustrin.

Årets NWiTA-event äger rum den 10 november på Lindholmen Conference Centre, Göteborg. Det arrangeras i samarbete med Women in Tech Göteborg.

Under eventet kommer vinnarna av sammanlagt 50 nominerade i olika kategorier att tillkännages och firas. Juryn består av grundare, innovatörer, vd:ar, ledare och teknikexperter vars arbete har haft en positiv påverkan inom techindustrin.

Nexer i global jury för Nordic Women in Tech Awards

Nexer ingår i den globala juryn för Nordic Women in Tech Awards.

”Det är ett faktum att kvinnor är underrepresenterade inom tech. Alla initiativ som stödjer ökad inkludering är inte bara viktiga för jämställdheten i sig – de leder också till roligare på jobbet och mer mångsidiga tekniska lösningar. Detta är viktigt för alla inom branschen idag, men också för kommande generationer. För mig är det en stor ära att få vara med i den globala juryn för NWiTA”, säger Beatrice Silow, kommunikations- och kulturchef på Nexer Group.

Nexers arbete för ökad mångfald och jämställdhet inom techindustrin har banat väg för partnerskap med flera organisationer, t.ex. Star for Life, Kodcentrum och WIT (Women in Tech) Venture Studio. Dessutom organiserar Nexer kvinnliga nätverk med Q Collective och Nexer Network: Women.

”Vi delar Nexers vision om en löftesrik framtid med fler kvinnor som entreprenörer inom tech. Initiativ som NWiTA är helt i linje med denna vision. Genom att lyfta fram framstående kvinnor som redan är verksamma inom tech och dela deras framgångshistorier med allmänheten kan vi attrahera och inspirera fler kvinnor att ta sig an en utmanande och spännande karriär i techbranschen”, säger Malin Frithiofsson, grundare och VD för WIT Venture Studio.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00