Nutanix ska möta den ökande tillväxten inom molnbaserade företagslösningar

Nutanix som tillhandahåller molnbaserade företagslösningar presenterar idag att Peter Källviks har utsetts till Nordenchef för Nutanix.

Nutanix ska möta den ökande tillväxten inom molnbaserade företagslösningar 1
Peter Källviks, Nordenchef Nutanix

Företaget stärker sin nordiska närvaro och Peter Källviks blir ansvarig för att leda det lokala teamet till ytterligare försäljning liksom att se över företagets strategi för expansion i Danmark, Finland, Norge och Sverige inom datalagring och molntjänster.

Peter Källviks har tidigare varit Nordenchef för Veeam, med ansvar för dess tillväxt inom tillgänglighetslösningar samt säljchef på Oracle i Sverige, med ansvar för affärsområdet Middleware. Innan dess var han Sverigechef på NetApp och har också haft flera ledande positioner på EMC.

– Fördelarna med molnteknik och hybridmoln är inget som något företag kan ignorera längre. Samtidigt kan det vara både komplext och dyrt att bygga en IT-infrastruktur som klarar av att leverera alla typer av applikationer och drar nytta av en konvergerad lösning. Vårt Enterprise Cloud OS är lösningen för alla typer av applikationer över alla typer av molnlösningar med extremt enkel hantering. Tillväxten inom molnet är fortsatt god och det finns stora möjligheter i Norden, både för Nutanix och för våra partners. Vi har en stark position för att erbjuda vår mjukvara för företag och jag ser fram emot att ytterligare stärka tillväxten i regionen, säger Peter Källviks.

Nutanix har idag 8,870 kunder global en siffra som ökade med 1,057 nya kunder under andra kvartalet 2018.