Tanium lanserar en ny gratis heltäckande riskanalys
Hem PRODUKT NYHETER Tanium lanserar en ny gratis heltäckande riskanalys

Tanium lanserar en ny gratis heltäckande riskanalys

Publicerat av: Redaktionen

Tanium, branschens enda leverantör av en plattform för enhetlig hantering av klientsäkerhet (XEM), presenterar idag en ny djupgående och kostnadsfri femdagarsanalys för riskhantering.

Genom att använda Taniums riskanalys får företag en holistisk överblick över sin risksituation med ett mätbart resultat över verksamhetens riskhållning, en sammanräknad risk-klassificering och en detaljerad plan med de åtgärder som behöver vidtas och implementeras för att hantera den övergripande risken i deras nätverk.

Den nya heltäckande riskanalysen kombinerar kraften i Taniums plattform med en molnbaserad leveransmodell och Python-baserad skriptautomatisering för att leverera en varaktig, datadriven analys som kan kommunicera IT-riskerna till alla delar av företaget på ett sätt som inte kräver stora personalresurser. Genom att ta del av Taniums risk-klassificering kan kunder ta informerade, faktabaserade beslut om sin IT-budget, sina investeringsinitiativ och rikta åtgärder på ett sätt som förbättrar risk-klassificeringen.

  • Tanium lanserar en ny gratis heltäckande riskanalysHur kan man skapa värde av en analys för riskhantering? frågar sig Phil Harris, forskningschef, cybersecurity risk managementservices på IDC. Genom att förse med data så nära realtid som möjligt och sedan automatisera, automatisera och automatisera efterlevnaden. Ta fram data, sortera data, prioritera data och visa hur det påverkar risk-klassificeringen och vad det betyder för företagets riskhantering. Så fort du har full kontroll över vad som händer kan du ta bättre affärsbeslut.

De analyser för riskhantering som redan finns på marknaden tillhandahåller en mycket smalare översikt av företagets utsatthet, eftersom de inte har tillgång till den volym och variation av data som finns på samtliga enheter som är uppkopplade mot företagets nätverk. Dessa analyser kräver att kunder sammanställer viktig information med flera olika verktyg för att få en tydlig bild av riskerna som finns i verksamheten. Bara 37 procent av alla chefer och beslutsfattare inom IT-säkerhet menar att deras företag kan identifiera och spåra hotfull aktivitet mot ändpunkter på mindre än en dag, vilket är problematiskt.

Taniums kvantitativa, repetitiva metod för riskanalys ger ett intuitivt ramverk där CISO:er och CIO:er kan kommunicera med företagsledare och styrelser om hur företaget kan förbättra sin riskhållning, och vilka steg de interna teamen tar för att förbättra den.

  • ­Att tydligt beräkna och kommunicera risker fortsätter att vara en av de främsta utmaningarna för företag oavsett storlek och bransch, vilket gör det svårt för CIO:er och CISO:er att sätta sina prioriteringar i ett sammanhang och motivera investeringar för ledningsgrupper och styrelser, säger Taniums produktchef Pete Constantine. Taniums analys för riskhantering adresserar problemet genom att ge kunderna en påtaglig och fullständig bild av deras riskhållning och tydlig vägledning för att de ska kunna hantera cyberbrott som orsakats av kidnappningsprogram, insiderhot och ihärdiga sårbarheter som Log4j.

Taniums analys för riskhantering förser kunderna med en holistisk kvantitativ överblick över systemets sårbarheter, efterlevnad, administrativ åtkomst, risken för laterala attacker, identifiering av känslig data, kryptering och autentisering samt osäkra protokoll för transportsäkerhet. Ytterligare funktioner inkluderar:

  • Summerar alla källor för risker i ett enda sammanställt värde
  • Genererar omfattande rapporter med fastställda åtgärdsplaner som kan implementeras automatiskt
  • Samlar information från hela Taniums plattform och minskar behovet av att ha flera verktyg som samlar data
  • Förser beslutsfattare och chefer med informationspaneler, utöver rapporter från operatörer, genom att kombinera en högkvalitativ överblick inklusive detaljerad information om de källor för risk som hittats

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00