Thales and Google skapar gemensamt bolag för att utveckla molnlösningar
Hem NyheterMolntjänster Thales and Google skapar gemensamt bolag för att utveckla molnlösningar

Thales and Google skapar gemensamt bolag för att utveckla molnlösningar

Publicerat av: Redaktionen

Thales and Google Cloud meddelar att de gemensamt kommer att utveckla molnsäkerhet som ska tillgodose även högt ställda krav på säkerhet i molnanvändning.

Detta för att företag med känslig verksamhet och inte minst myndigheter ska kunna börja använda molnlösningar på ett säkert sätt.

Utvecklingen kommer att ske i ett samägt bolag där Thales kommer att inneha aktiemajoriteten.

Till en början kommer verksamheten ske i Frankrike och inrikta sig på franska verksamheter och ha all information lagrad i Frankrike. Thales och Google Cloud räknar med att den kompetens som finns inom de båda organisationerna kommer att korsbefruktas och erbjuda en ny säkerhetsnivå för molnapplikationer.

För Google Cloud innebär detta att deras  tjänster regelbundet kommer att förbättras och kompletteras med nya innovationer och att de kommer att kunna erbjuda en hög nivå av säkerhet och smidighet,

Genom att tillgodose de högsta juridiska och tekniska kraven för ’Trusted Cloud’, kommer Thales och Google Cloud göra det möjligt för privata och offentliga organisationer att säkert börja använda och dra nytta av molnbaserade tjänster

Thales and Google skapar gemensamt bolag för att utveckla molnlösningarThales och Google Clouds gemensamma blir baserat på de båda företagens mest avancerade teknik och kommer att kontinuerligt uppdateras med nya innovationer.

Thales har haft en ledande roll inom cybersäkerhet i mer än 40 år vilket garanterar hanteringen av krypteringsnycklar, åtkomst, identiteter och övervakning av cyberhot med sitt Cybersecurity Operations Center. Det innebär att kunderna kan migrera sina mest känsliga applikationer till molnet samtidigt som de behåller kontrollen.

”För att anpassa sig till mångfalden av våra kunders molnbehov kan vi nu erbjuda ett brett utbud av alternativ. Tack vare samarbetet med Google Cloud kommer vi att kunna hjälpa den digitala transformationen för organisationer av alla storlekar och branscher som vill behålla kontrollen över sina och sina kunders uppgifter, säger Marc Darmon, Executive Vice President, Secure Communications and Information Systems at Thales.

”Det här är vårt tillvägagångssätt för att ta itu med medborgarnas och myndigheternas oro. Vi skapar ett nytt företag som fokuserar på att säkerställa att organisationer kan dra nytta av molnets innovationsmöjligheter och smidighet, utan att kompromissa med den säkerhet, integritet och suveränitet som krävs, ”Sa Thomas Kurian, CEO at Google Cloud.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>