Iver väljer Inuit och ManageEngine som nav i sin nya UEM-tjänst
Hem ÅTERFÖRSÄLJAREIVER Iver väljer Inuit och ManageEngine som nav i sin nya UEM-tjänst

Iver väljer Inuit och ManageEngine som nav i sin nya UEM-tjänst

Publicerat av: Redaktionen

IT-distributören Inuit har inlett ett nära samarbete med Iver, ledande i Norden inom digital transformation.

Efter noggrann test och utvärdering har Iver valt att basera sin nya tjänst för endpoint management med lokal drift på ManageEngines UEM-plattform ”Endpoint Central” som distribueras av Inuit.

Inuits nära och långvariga relation med leverantören blir ett särskilt mervärde för Iver och deras kunder.

Inuit och ManageEngine blir viktiga kuggar i Ivers arbete med att säkerställa en säker tjänsteleverans inom endpoint management för kunder med särskilda behov. Den nya plattformen är anpassad för kunder med krav på lokal drift. Tjänsten ligger teknologiskt i framkant och levereras direkt från Ivers egna datacenter i Sverige.

För kunder med krav på lokal drift för sin endpoint management

För drygt ett år sedan beslutade sig Iver för att utöka sitt erbjudande för hantering av mobila enheter och datorer. Syftet var att skapa en helt ny, central och ännu mer flexibel UEM-tjänst med utökad teknisk funktionalitet.

– Flera av våra kunder kan av olika skäl inte ha sin data i molnet och kräver därför lokalt driftade tjänster. Som ett komplement till vår molnbaserade tjänst inom endpoint management beslutade vi oss därför för att söka efter en UEM-plattform som kunde möta kundernas behov, med lokal drift hos oss på Iver, berättar Jonatan Holmén, Service Owner Client & Endpoint Management på Iver.

För Iver var det viktigt att hitta en svensk samarbetspartner med nära relation till tillverkaren. En mellanhand med en upparbetad direktkanal och bra kontaktvägar, exempelvis vid önskemål om vidareutveckling eller nya funktioner. Inuits långa och nära samarbete med ManageEngine väckte därför tidigt Ivers intresse.

En UEM-plattform och tjänst som möter kraven på avancerad och modern teknisk funktionalitet

Efter noggranna tester i de olika operativsystemen som den nya tjänsten skulle hantera, stod det klart att Inuit och ManageEngine hade den lösning som mötte Ivers behov bäst.

– Vi är glada över att med ManageEngines ”Endpoint Central” ha hittat ett verktyg som möter våra krav på avancerad och modern funktionalitet för lokal drift. Det blir ett viktigt komplement till våra befintliga molnbaserade tjänster inom endpoint-management-segmentet. En tjänst där vi kan garantera att all kundens data finns hos oss, i våra datahallar, säger Jonatan Holmén.

Iver väljer Inuit och ManageEngine som nav i sin nya UEM-tjänst

Erik Tjärnkvist, Jonatan Holmén

Plattformen ”Endpoint Central” möjliggör lokal drift för en kontrollerad, effektiv och säker hantering av Windows och macOS-baserade datorer (fysiska/virtuella) samt mobila enheter (iOS, Android). Plattformen är basen i Ivers standardiserade tjänst ”Managed Endpoint” och levereras från Ivers egna svenska datacenter är personuppgifter skyddade från tredjelandsöverföring. Hantering av samtliga enheter sker över internet, med fullt stöd för funktioner såsom inventering, programdistribution och patchning.

Tjänsten stödjer automatisk uppdatering av ett antal standardiserade tredjepartsapplikationer. Uppdateringen är helt automatiserad och konfigureras vid införande, med möjlighet till justering efter ändrade behov. Licenser för central managering ingår i tjänsten.

– Utöver verktyg var det viktigt för oss att hitta en leverantör som var lika driven av ständig utveckling och förbättring som oss på Iver. Det är något vi känner oss ha hittat, och uppskattar, med Inuit. Att inte bara vara nöjd, utan hela tiden fortsätta att jobba framåt för att kunna erbjuda det senaste i teknisk väg och funktionalitet, betonar Jonatan Holmén.

Aktiv utveckling och ständig förbättring gemensam drivkraft i samarbetet

– På Inuit är vi stolta över att Iver har valt oss och ManageEngine för att bygga sin nya endpoint-management-tjänst. Vi ser fram emot att fortsätta fördjupa samarbetet ytterligare och utvecklas tillsammans, säger Erik Tjärnkvist, Product Manager på Inuit.

Det nära samarbetet är ett första steg mot fortsatt utveckling av såväl Ivers tjänst ”Managed Endpoint” som av plattformen som Inuit distribuerar.

– Vi har samma ambition som Inuit att utveckla samarbetet och är måna om att produkten utvecklas aktivt och löpande med ny funktionalitet. Tack vare Inuits nära relation med ManageEngine har vi redan sett prov på det och fått snabb respons från leverantören på våra frågor och önskemål. Nu ser vi fram emot att kunna möta våra kunders behov ännu bättre och stärka vårt leveranserbjudande ytterligare, avslutar Jonatan Holmén.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00