Kristallklar underhållning i stort format
Hem Produkt Nyheter Kristallklar underhållning i stort format

Kristallklar underhållning i stort format

Publicerat av: Redaktionen

65-tums 4K UHD Nokia Smart TV med QLED-teknik ger en arenaupplevelse i vardagsrummet.

Sommarens EM och OS har nyligen avslutats och redan nalkas en ny sportsäsong runt hörnet – då är det en bra idé att uppgradera sin TV.

Nya Nokia QLED Smart TV flyttar arenan och biografen till ditt vardagsrum med hjälp av QLED-teknik och dynamiskt ljud med inbyggd subwoofer.

I dag introducerar StreamView GmbH, licensägare för varumärket Nokias smarta TV-apparater och mediaboxar i Europa, sin 65-tums 4K UHD Nokia Smart TV med QLED-teknik. Med inbyggd Android TV och Google Play Store har användare tillgång till över 7000 appar, däribland populära streamingtjänster som Netflix, Disney+, Prime Video och YouTube.

Perfekt förberedd för att se alla sportevenemang hemma

Denna toppmoderna Nokia Smart TV-modell levereras med allt som ett fotbolls- och sportfan vill ha. Nokia 65-tums Smart TV levererar imponerande ljusstyrka och färgvariation tack vare det moderna QLED-färgområdet och den inbyggda subwoofern ger djup bas och dynamisk ljudkvalitet. Ytterligare komfort uppnås med det vridbara stativet, som kan vridas åt höger och vänster för en bekväm betraktningsvinkel. På anslutningssidan finns fyra HDMI, två USB, LAN och en ljud/video-port, samt dual band Wi-Fi och Bluetooth för snabb parning av fjärrkontroll och andra Bluetooth-enheter. Appar som stöder Chromecast kan användas för att strömma sport, videor, mobilspel, musik och annat innehåll från mobila enheter till TV -skärmen. Dessutom stöder den 65-tum stora Nokia QLED Smart TV (modell 6500D) Google Assistant. Detta gör att exempelvis ett matchresultat kan hämtas med din röst.

En fyrkärnig processor med 1,5 GB RAM och 8 GB ROM säkerställer smidig hantering av spel, videor och webbinnehåll. Den inbyggda trippeltunern för live-TV via markantenn (DVB-T2), satellit (DVB-S2) eller kabel (DVB-C) gör det enkelt att få tillgång till ett brett utbud av nationella och internationella tv-sändningar. För betal-TV-innehåll finns en CI+ -kontakt för betal-TV-kort; Dessutom stöder Nokia Smart TV SatCR för anslutning av upp till åtta mottagare med en SatCR LNB.

Skärm och upplösning

Nokia QLED 65” Smart TV erbjuder 4K-upplösning på 3840×2160 pixlar och en uppdateringsfrekvens på 60 Hz. Naturligtvis finns HDR10 för hög kontrast och äkta färgåtergivning. För spelare som fortfarande inte kan få nog efter 90 minuters fotboll och vill ta matchen även på sin konsol finns Gaming Mode. Den snabba responstiden på 8 ms, dynamisk kontrast och UHD-uppskalning möjliggör en grym spelupplevelse. Men inte bara fotbollsfans och spelare får full valuta för pengarna. Tack vare filmläge och inbyggd subwoofer (dynamiskt ljud) förvandlar nya Nokia QLED Smart TV vardagsrummet till en storslagen biograf. Oavsett om du föredrar actionfilm, animerad film, romantik eller familjefilm så ger denna 65-tums smart-TV en unik kvalitetsupplevelse för alla sinnen och känslor.

Design och fjärrkontroll

Kristallklar underhållning i stort formatDen välbekanta stilen, kvaliteten och den nordiska minimalistiska designen som människor förknippar med en Nokia-produkt finns givetvis också i denna 65-tums QLED Smart TV, vilket gör att den passar bra i alla vardagsrum. Tack vare det vridbara stativet kan TV:n vridas för extra komfort. Den eleganta röststyrda Bluetooth-fjärrkontrollen är ergonomiskt utformad och ligger bra i handen. Den unika bakgrundsbelysningen hjälper till att hitta rätt knapp även i mörka rum. Med dedikerade Netflix och YouTube-knappar på fjärrkontrollen kan båda apparna öppnas med en knapptryckning.

Skillnader mellan QLED och LED

QLED-tekniken är baserad på den välkända LED-tekniken som här förbättrats med Quantum Dots. QLED-TV-apparater använder sig av bakgrundsbelysta paneler. Filter placeras ovanför dessa för att blockera ljuset vid vissa punkter. Förutom LED-filter har QLED-tv-apparater ett andra lager Quantum Dots. Detta extra lager gör att QLED-TV:n kan återge ännu ljusare bilder och bättre svärta. Med konventionell LED-TV ser svarta nyanser ofta ganska gråa ut. En annan fördel med QLED-TV-apparater är att de kan visa betydligt fler färger än vanliga LED-TV-apparater.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>