SAS Institute breddar i molnet med stöd för Amazon och Google
Hem NyheterMolntjänster SAS Institute breddar i molnet med stöd för Amazon och Google

SAS Institute breddar i molnet med stöd för Amazon och Google

Publicerat av: Redaktionen

SAS Institute fortsätter sin redan framgångsrika molnsatsning.

Efter att den ledande analysplattformen SAS Viya gjordes tillgänglig på Microsoft Azure i november i fjol är det nu dags för Amazon Web Services och Google Cloud, samt Red Hat OpenShift senare i år.

SAS Institute breddar i molnet med stöd för Amazon och Google

Jacob Mårdfelt som är Senior Cloud Advisor på SAS Institute i Sverige

Det ökar möjligheterna för kunderna att analysera sina data där de finns.

I rapporten Worldwide Big Data and Analytics Software Forecast, 2020–2024 slår IDC fast att offentliga publika molnplattformar stod för 30,5 procent av den totala marknaden för analysverktyg av typen big data under 2019. Andelen förväntas växa med 23,2 procent per år fram till 2024. Det kan jämföras med 1,2 procent för resten av marknaden, som lokalt installerade lösningar.

– Våra kunder vill ha dataanalys i molnet. Vi är stolta över vårt samarbete med Microsoft och att köra SAS Viya i Microsoft Azure. Men vi respekterar också våra kunders beslut att välja andra molnleverantörer, så de kan analysera data där de finns och dra nytta av sina befintliga molninvesteringar, säger Jay Upchurch, SAS CIO.

Han tillägger att SAS Cloud på Microsoft Azure hade en tillväxt med 34 procent under det första kvartalet 2021 jämfört med samma period föregående år och får medhåll av Jacob Mårdfelt som är Senior Cloud Advisor på SAS Institute i Sverige.

– Det känns fantastiskt att kunna möta kundernas efterfrågan för avancerad dataanalys med SAS Viya hos alla de tre största molnleverantörerna och att kunna göra det med en modern, helt containerbaserad arkitektur. Det gör det möjligt för kunderna att få ut värde av sina molnsatsningar utan att tumma på användarvänlighet, governance och enkel driftsättning av modeller och affärsregler, säger Jacob Mårdfelt.

Ritu Jyoti, ansvarig för analys av AI och automatisering på IDC, räknar med mer molnsatsningar från SAS Institute, eftersom det är vad marknaden efterfrågar.

– Det är tydligt att SAS Institute stödjer kundernas molnval. Med Amazon Web Services och Google Cloud blir SAS Viya tillgängligt för ännu fler användare, säger Jyoti.

SAS kundengagemang är oöverträffat

– Under det senaste året har företag som anammat digital transformation kunnat anpassa sig till snabbt föränderliga marknader. Lägg till det att digital transformation kräver analytiskt styrda beslut. Genom att utöka stödet för SAS Viya till fler molnleverantörer ger vi kunderna större flexibilitet. De kan distribuera analyser var som helst och i vilken skala som helst, säger Bryan Harris, CTO på SAS Institute.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>