Hem NyheterMolntjänster VMware Cloud on AWS finns tillgänlig i Sverige – femte regionen i Europa

VMware Cloud on AWS finns tillgänlig i Sverige – femte regionen i Europa

Publicerat av: Redaktionen

VMware meddelar att VMware Cloud on AWS har varti tillgängligt i Sverige sedan den 10 januari 2020.

VMware Cloud on AWS finns tillgänlig i Sverige – femte regionen i Europa 3Detta innebär att VMware Cloud on AWS har expanderat till fem europeiska regioner, och sjutton regioner världen över, på bara två år. Erbjudandet kommer göra det enklare för nordiska företag som vill lagra sin data lokalt, och som vill öka sin hastighet och tillgänglighet.

VMware lanserade dessutom nyligen nya funktioner för VMware Cloud on AWS, som ger kunder och partners möjlighet att få ut mer av sin infrastruktur. Detta inkluderar en ny funktion för migrering av moln och Kubernetes-kapacitet för stora företag samt multitenans-kapacitet för leverantörer av managerade tjänster.

VMware Cloud on AWS tar VMwares mjukvarudefinierade datacenter till AWS-molnet och ger nordiska kunder möjlighet att köra produktionsapplikationer i VMwares vSphere-baserade privata, offentliga och hybrida molnmiljöer, med optimerad tillgång till AWS tjänster och robusta katastrofskydd, så kallad Disaster Protection (DS).

Denna on-demand-tjänst, som skapats gemensamt av VMware och AWS, ger IT-team möjlighet att utöka, migrera och hantera sina molnbaserade resurser sömlöst med hjälp av bekanta VMware-verktyg. Dessutom kan VMware Cloud on AWS bli en del av kundernas molnstrategi.

– VMware Cloud on AWS gör det möjligt att minska kostnader och arbetet med migrering av applikationer till molnet, säger Per Gustafsson, Senior Director, Nordics, VMware Sverige. Genom att leverera infrastruktur och drift som matchar datacenterbaserade motsvarigheter, adderar den här tjänsten en flexibilitet som ger nordiska verksamheter möjlighet att använda ett hybridmoln och samtidigt lagra sin data i Sverige. Detta är extra intressant för svensk offentlig sektor, som nu kan använda VMware Cloud on AWS och enklare uppfylla svensk lag.

VMware Cloud on AWS används redan av ett stort antal kunder världen över, inom en rad olika branscher, såsom transport, sjukvård, finans, tillverkning, olja och gas, offentlig sektor, utbildning och IT. I och med denna lansering får nu även nordiska verksamheter möjlighet att utnyttja denna kraftfulla molntjänst på AWS, med bas i Sverige.

Populära användningsområden där verksamheter kan tjäna på att använda VMware Cloud on AWS inkluderar migrering – av allt mellan affärskritiska applikationer till hela datacenter – expandering av datacenter för att öka cyklisk kapacitet, geografisk expansion, uppskalning av virtuella skrivbord, nyutveckling av applikationer och tester, samt så kallad Disaster Recovery (DR). Detta oavsett om det innebär att byta ut egenutvecklade system, implementera en ny DR-strategi eller att skydda data i företagets befintliga DR-lösningar.

– Med VMware Cloud on AWS kan kunder använda sin befintliga investering i VMware-teknik och på så vis få tillgång till alla fördelar med AWS, säger Guido Bartels, Head of AWS Nordics. Många nordiska verksamheter tillhör världens mest innovativa och använder teknik för att transformera vitt skilda branscher, såsom bil-, telekom-, spel- och finansbranscherna. Etableringen av VMware Cloud on AWS i Stockholmsregionen ger kunder möjlighet att köra sina mest kritiska arbetsflöden i Sverige, samtidigt som man kan dra nytta av flexibiliteten, skalbarheten och den ökade säkerheten i AWS-molnet.

VMware Cloud on AWS levereras, säljs och stöds av VMware och dess nordiska partners. Genom att få tillgång till samma arkitektur och operationella erfarenhet i den fysiska världen som i molnet, kan IT-team nu snabbt få ökat affärsvärde med hjälp av AWS och VMwares hybridmoln.

VMware erbjuder partners en rad VMware Cloud Provider-program, där deltagare ges ökad kunskap i hur man bäst utnyttjar VMware Cloud on AWS för att driva företagets affärsmål.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00