SkyMap tar klivet från startup till scaleup
Hem PRODUKT NYHETERMOBILER SkyMap tecknar ett långsiktigt samarbetsavtal med MOBA

SkyMap tecknar ett långsiktigt samarbetsavtal med MOBA

Publicerat av: Redaktionen

SkyMap har tecknat ett långsiktigt samarbetsavtal med MOBA Mobile Automation AG om försäljning av SaaS-tjänster (Software-as-a-Service) som ska förenkla för entreprenadföretag att hantera och få full nytta av 3D.

– Detta är vår största affär hittills och en viktig milstolpe som tar oss från att vara ett startup-bolag till att bli ett scaleup-bolag. Sedan starten 2015 har vi investerat över 100 miljoner i vår SaaS-plattform. Affären med MOBA är ett tydligt kvitto på att vi är på helt rätt spår och ger oss dessutom fler möjligheter på vår fortsatta tillväxtresa, säger en exalterad Jon Bengtsson, VD och grundare av SkyMap.

MOBA Group med huvudkontor i tyska Limburg har varit starka inom maskinstyrning till entreprenadbranschen i över 50 år. Med 17 kontor spridda i Europa, Asien, Nord- och Sydamerika och ett stort nätverk av återförsäljare når de över 150 länder. Avtalet har tecknats med det tyska moderbolaget och omfattar hela koncernen.

SkyMap tar klivet från startup till scaleup

Dr. Holger Barthel, Deputy CEO & Vice President Manufacturing & Logistics, och Jon Bengtsson, VD och grundare av SkyMap Innovations AB, är överens om att lansera SkyMaps tjänster i världen.

– Tjänsten är redo att lanseras i Sverige inom ett par veckor. Därefter flyttar vi fokus till de engelskspråkiga länderna och sedan vidare ut i världen. Det kommer att bli en lärorik resa för oss båda. I Norden är maskinstyrning och hantering av 3D-modeller väletablerat, men i många andra länder ser det annorlunda ut. Samarbetet öppnar både för att plocka en del långt hängande frukter men på en del marknader handlar det om att bryta helt ny mark och att väcka intresset för digitalisering som produktivitetsdrivare.

Att ha en stark aktör som MOBA med oss på resan är helt avgörande, konstaterar Jon Bengtsson.

Den första tjänsten som lanseras är ett designverktyg som gör det enkelt för slutanvändaren att skapa och modifiera ritningar och 3D-modeller till maskinstyrning. Målet är att successivt lansera fler funktioner i tjänsten men också att tillsammans utveckla fler tjänster utifrån kundernas behov.

– Det är svårt att greppa den sammanlagda potentialen i affären men MOBA har satt en hög målsättning i avtalet. Med tanke på att tjänsten är skalbar och förberedd för att kunna användas i samtliga länder är potentialen enorm och effekten kommer att börja synas i vår försäljning redan i år, avslutar Jon Bengtsson.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00