Stiftelsen Activa väljer Visolit som partner på digitaliseringsresan
Hem NyheterMolntjänster Stiftelsen Activa väljer Visolit som partner på digitaliseringsresan

Stiftelsen Activa väljer Visolit som partner på digitaliseringsresan

Publicerat av: Redaktionen

Stiftelsen Activa väljer den nordiska moln- och IT-leverantören Visolit som sin strategiska molnpartner för sin digitaliseringsresa.

Stiftelsen Activa väljer Visolit som partner på digitaliseringsresan

Johan Ripe, VD Visolit.

Activa är en icke vinstdrivande stiftelse som skapar möjligheter för människor med funktionsnedsättning att finna en väg framåt.

Activa hjälper funktionsnedsatta att  utvecklas i sin egen takt och utifrån egna förutsättningar.  Med hög kompetens, lång erfarenhet och gedigen kunskap vägleder och stöttar Activa människor att få ett arbete.

– Vi på Visolit känner en extra stolthet över att få möjligheten hjälpa en samhällsnyttig organisation som Activa med att lyfta verksamheten in i det publika molnet. Med Visolit som strategisk molnpartner kommer Activa att kunna innovera och vidareutveckla verksamheten och öka fokus på att hjälpa människor med särskilda behov, säger Johan Ripe, vd på Visolit.

– Inom Activa har vi förstått att om vi ska kunna hänga med i utvecklingen så behöver vi digitalisera vår verksamhet och kliva in i det publika molnet. Activa har letat efter en strategisk partner som kan hjälpa oss på vår innovationsresa, och det får vi nu med Visolit, säger Lotta Karlsson Andersson, VD på Activa.

Samarbetet innebär att Visolit ska visa vägen mot en All-Cloud-lösning baserad på Microsoft Azure och Office 365. Avtalet inkluderar även support med en så kallad SPoC – Single Point of Contact – för alla it-relaterade frågor.

Lösningen som digitaliserar Activas organisation är helt molnbaserad med tjänster och servrar i Microsoft Azure. För att utvecklingen ska kunna fortgå, och inte bara bli en implementation, bygger Activa och Visolit en samverkansmodell i olika forum där organisationerna fattar gemensamma strategiska och operativa beslut med målet att göra Activa till en mer effektiv organisation.

– För oss innebär lösningen att IT blir enklare för våra användare. Vi kan nu kliva in i en ny lösning som är säker, pålitlig, men inte komplicerad. Med en modern it-miljö i molnet kan vi fokusera än mer på att hjälpa funktionsnedsatta att få arbete, säger Lotta Karlsson Andersson, VD på Activa.

– Med vår All-Cloud-lösning får Activa bättre innovationskraft, minskad administration och en högre säkerhet. Detta är en bra lösning för organisationer som vill stärka sin verksamhet, och då är det viktigt att ha en molnpartner med bred kompetens som kan ge goda råd, säger Johan Ripe.

Visolit levererar en komplett IT-lösning som innefattar drift och manageringen av servrar, nätverk, applikationer och klienter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>